«BioShock 2» utsatt

Strategisk utsettelse grunnet skuffende regnskap.

14. juli 2009 09:20

I et overraskende grep har nå Take-Two valgt å utsette «Bioshock 2» til regnskapsåret 2010. Det betyr at vi ikke får sett noe til spillet før i løpet av første halvdel av 2010.

SVIKTENDE ØKONOMI

Styreformann Strauss Zelnick i Take-Two forklarer hvorfor avgjørelsen ble tatt:

- Vi innså at regnskapet for regnskapsåret 2009, på grunn av både interne og eksterne faktorer, var en skuffelse. Det sagt, så konkluderte vi at å flytte «Bioshock 2» til regnskapsåret 2010 var den rette avgjørelsen for produktet.

- Vi tror resultatet blir en mer fristende forbrukeropplevelse, men også et produkt som gjør det bedre på markedet.

- Samtidig har kortsiktige salgsforhold vist seg å være mer utfordrende enn hva vi forutså. Vi er sikre på Take-Twos’ business, og vår mulighet til å kapitalisere på potensialet gjennom våre eksepsjonelle talenter og solide regnskap, sa han.

Men ifølge Take-Two-sjef Ben Feder kan det virke som om det ikke kun er økonomi som har vært en del av avgjørelsen:

- Å ta valget om å bytte utgivelsesdato er aldri en enkel avgjørelse. Spesielt for et produkt som er så etterlengtet som «Bioshock 2». Vi følte det var essensielt å bruke mer tid på tittelen for å forsikre oss om at det levde opp til det fansen forventer og fortjener.

- Resultatet er at vi nå kommer til å slippe flere oppfølgere til våre sterkeste merkenavn i løpet av regnskapsåret 2010 – inkludert «Bioshock 2«, «Mafia II», «Max Payne 3» og «Red Dead Redemption». Disse titlene vil forhåpentligvis, i sammen med andre produkter som er planlaget for neste år, legge grunnlaget for våre utgivelser i løpet av regnskapsåret 2010, sa han.

Dermed må vi hente tuben med tålmodighet. Men heldigvis er det fremdeles flere lovende supertitler på kalenderen frem mot jul.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3