Bekrefter oppkjøpet av Activision Blizzard

Sagaen over.

13. oktober 2023 11:55

​(PressFire.no): Sagaen om oppkjøpet av Activision Blizzard er over: Microsoft kan nå dra Visa Electron-kortet sitt og kjøpe spillgiganten.

Britiske konkurransemyndigheter (CMA) har nå gjort ferdig alle sine undersøkelser og forhandlinger, og bekrefter på Twitter / X at Microsoft har oppfylt alle krav de hadde.

Microsoft får refs av CMA for å ha endret på avtalevilkårene underveis i prosessen, men det har til syvende og sist ikke spilt noen rolle.

– CMA fant at Microsoft allerede var en sterk aktør innenfor skyspilling og blokkerte avtalen, skriver CMA.

– Skalet av Activisions strømmerettigheter til Ubisoft vil sørge for at distribusjonen av viktige og populære spill, inkludert spill som «Call of Duty», «Overwatch» og «World of Warcraft», ikke kontrolleres av Microsoft når det kommer til skyspilling.

Dette salget av strømmerettighetene av spill, der Ubisoft kjøper rettighetene av Activision Blizzard, gjorde at CMA endret sin opprinnelige posisjon.

Både konkurransemyndighetene i USA (FTC) og i Storbritannia gikk opprinnelig inn for å blokkere oppkjøpet, da de mente at Microsoft ville få en for stor fordel i markedet: FTC fokuserte på at eksklusivitet var et problem, mens CMA mente altså at et potensielt fremtidig strømmemarked ville bli dominert av Microsoft.

Det ble dermed to lange rettsstrider mellom partene, og der Microsoft vant i retten mot FTC så det lenge ut til at CMA ikke kom til å rikke på seg – og dermed i praksis stanset hele prosessen – inntil de nå altså har snudd på flisa.

Microsoft-sjef Brad Smith skriver i sosiale medier at de er «takknemlige» for avgjørelsen fra CMA.

– Vi har nå krysset det siste hinderet for å gjennomføre oppkjøpet, som vi mener vil komme spillere og spillindustrien verden over til gode.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3