Microsoft vant mot amerikanske konkurransemyndigheter

Får lov til å kjøpe Activision Blizzard – og nå skal det reforhandles med Storbritannia.

11. juli 2023 19:07

(PressFire.no): Det var ​sent i fjor at det amerikanske konkurransetilsynet FTC gikk inn for å blokkere Microsofts oppkjøp av Activision Blizzard.

Det ble dermed varslet et søksmål, og de siste ukene har det vært en fram-og-tilbake i retten med vitner fra begge sider, eksperter og andre sakkyndige som har uttalt seg.

Nå har dommer Jacqueline Scott Corley bestemt seg: FTC har ikke mulighet til å blokkere kjøpet, og Microsoft kan dermed fortsette prosessen.

Dommeren skriver at FTC ikke har bevist at konkurransen i markedet svekkes dersom Microsoft kjøper Activision og underselskapene der.

– Tvert imot peker bevisene mot at forbrukere får mer tilgang til «Call of Duty» og annet Activision-innhold, skriver dommeren.

– Før oppkjøpet så må en forbruker som ønsker å spille «Call of Duty» kjøpe en PlayStation eller en Xbox. Etter oppkjøpet kan forbrukere bruke skyen for å spille på en rekke enheter, inkludert en Nintendo Switch. Det er kanskje dårlig for Sony, men bra for «Call of Duty»-spillere og fremtidige spillere.

Xbox-sjef Phil Spencer er fornøyd.

– Vi er takknemlige for at retten kjapt har dømt i vår favør, skriver han i en Twitter-melding.

– Bevisene viser at Activision Blizzard-avtalen er bra for industrien, og FTC sine påstander om bytting av konsoller, abonnementtjenester og skyløsninger reflekterer ikke spillmarkedet.

Det amerikanske konkurransetilsynet har muligheten til å anke avgjørelsen.

Det skal sies at Microsoft har en annen fartshump å komme seg over: Kjøpet er også blokkert i Storbritannia, der konkurransemyndighetene CMA har satt ned foten. En ankesak er i gang.

Men i lys av FTC-avgjørelsen varsler nå Microsofts nestsjef Brad Smith at de har kommet til en enighet med det britiske konkurransetilsynet

Han sier at Microsoft nå vurderer å endre på oppkjøpet slik at CMA blir fornøyde, og at de er kommet til en enighet om å forhandle mer.

– For å prioritere disse forslagene, så har Microsoft og Activision blitt enige med CMA om at det å sette de rettslige skrittene i Storbritannia vil være til gode for publikums interesser, og partene har forklart dette til CAT (ankeretten), skriver Smith.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3