«Star Wars» i 8-bitsstil

En bitteliten dødsstjerne i lomma.

6. oktober 2013 18:26

(PressFire.no): Holder du fortsatt på med «Tiny Tower»?

Mobilspillet gikk som en farsott på Android- og iOS-telefoner for et par år siden, og vant Apples Game of The Year-pris for iPhone i 2011.

De to brødrene bak det lille, amerikanske indieselskapet Nimblebit skal nå samarbeide med megakonsernet Disney for å gi ut et «Star Wars»-spill til Android og iOS: «Tiny Death Star».

Tiltrekk ikoniske figurer

- Imperiet behøver din hjelp! Lev livet på den mørke siden og gå med keiser Palpatine og Darth Vader på oppdrag for å tiltrekke galaktiske borgere, driv intergalaktiske forretninger, og bygg en helt ny dødsstjerne, skriver Disney Interactive på hjemmesiden.

- Bygg unike bygninger med «Star Wars»-tema for å tiltrekke ikonske figurer og raser til din egen romstasjon i dette spillet med 8-bitsstil, står det.

Spillet skal stort sett fungere som «Tiny Tower», med andre ord.

Men i stedet for høydehus får spilleren altså sin egen dødsstjerne.

Kopiert av Zynga

«Tiny Tower» ble såpass populært at mobilgiganten Zynga lagde en kopi av spillet, kalt «Dream Heights», etter at brødrene hadde takket nei til å selge Nimblebit til konsernet.

Brødrene avslo fra å saksøke Zynga selv, men saken ble like fullt tatt opp i retten da EA brukte hendelsen for å styrke sin egen sak da de i fjor saksøkte Zynga for å ha kopiert «The Sims: Social» med spillet «The Ville».

Saken endte med forlik.

Zynga la ned «Dream Heights» i juni.

«Tiny Towers» er fortsatt tilgjengelig, gratis, på iOS og Android.

«Tiny Death Star» har forløpelig ingen lanseringsdato, men er lovet å komme ut «snart».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3