Raste mot konkurrenten for å ha kopiert «The Sims»

Nå har EA og Zynga inngått forlik.

18. februar 2013 16:03

(PressFire.no): I fjor høst brygget det opp til en krangel med rettslig etterspill.

Electronic Arts gikk hardt ut mot Zynga, og anklagde de for å ha rappet sentrale elementer fra Facebook-spillet «The Sims Social».

EA leverte inn domspapirene og stevnet Zynga i fjor. «The Ville» er alt for likt «The Sims Social», mente de.

Nå har partene blitt enige om et forlik, opplyser Gamasutra.

Detaljene i denne avtalen er ikke kjent, men den skal forhindre partene i å gjenoppta striden på et senere tidspunkt. Både EA og Zynga betaler sine respektive saksomkostninger, skriver Gamasutra.

- Omfattende kopiering

- «The Ville» er ikke et forsøk på å innovere et spillkonsept – det er et tilsiktet forsøk på å kopiere vårt kreative arbeid, tordnet EA i fjor.

- Kopieringen er så omfattende at de to spillene er umulig å skille fra hverandre for en uvitende, uttalte en av sjefene i EA-eide Maxis («SimCity»), Lucy Bradshaw.

Halvannen måned etter at Zynga ble stevnet for retten, fyrte de av et motsøksmål der de blant annet påstod at EA-topp John Riccitiello skal ha engasjert seg i et forsøk på å inngå en ulovlig avtale med Zynga – etter å ha sett seg lei på at hans ansatte ble lokket over til konkurrenten.

Gamasutra skrev om dette.

Syrlig svar fra EA

EA svarte på denne siste anklagen på syrlig vis, og hevdet dette kun var et forsøk på å lede oppmerksomheten bort fra sakens kjerne.

Zynga, som tidligere har gjort stor suksess med Facebook-spillene sine, som «Farmville» og «MafiaWars», har det siste året nedbemannet og tapt terreng.

Dette var noe EA gjorde et poeng av:

- Zynga ville vært tjent med å prøve å beholde sitt minkende antall ansatte i stedet for å saksøke for å kunne hente enda flere folk, var noe av det EA skrev i en uttalelse.

I dag har kamphanene altså funnet fram til en enighet gjennom forliket.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3