- Umulig å skille de to spillene fra hverandre

Saksøker «The Sims»-klone.

6. august 2012 10:32

(PressFire.no): Giganten Electronic Arts har gått til det skritt at de har saksøkt konkurrenten Zynga. Grunnen er at EA mener «The Ville» er en skamløs kopi av «The Sims Social».

Zynga har tjent stort på Facebook-spill som «Farmville», «Mafia Wars», «City Ville» og «Zynga Poker». Denne gang mener EA at selskapet burde ha brukt mer ressurser på å komme opp med egne idéer i stedet for å snylte på andres.

EA leverte papirene til domstolen i California den 3. august. Her fremsettes påstander om at Zynga «har kopiert og underslått de originale og distinkte elementene fra «The Sims Social», på en slik måte at det bryter med amerikansk lov».

- Umulig å skille de fra hverandre

- «The Ville» er ikke et forsøk på å innovere et spillkonsept – det er et tilsiktet forsøk på å kopiere EAs kreative arbeid, heter det videre i rettspapirene.

En av sjefene i Maxis, Lucy Bradshaw, har utdypet de alvorlige anklagene på den offisielle EA-nettsiden.

Der går Bradshaw gjennom hvordan Zynga med overlegg har kopiert design og animasjoner fra EAs Facebook-versjon av «Sims». EA har også klippet sammen tre videosnutter som sammenligner disse to spillene. Disse kan du se nederst i saken.

- Kopieringen er så omfattende at de to spillene er umulig å skille fra hverandre for en uvitende, skriver hun.

Zynga mer pop enn «The Sims Social»

Selvsagt er dette ekstra bittert for EA all den tid Zynga har det mest populære Facebook-spillet. «The Ville» spilles for tiden av drøye 40 millioner mennesker, ifølge AppData.

EA har etter lanseringen av «The Sims Social» fått krympet inn publikum fra 66 millioner per måned i fjor, til 16,5 millioner, skriver Eurogamer.

Lucy Bradshaw forteller at Zynga lenge har blitt beskyldt for denne typen kopiering. Nå får det være nok, mener hun.

- Maxis er ikke det første spillstudioet som hevder at Zynga har kopiert. Men vi er selskapet som har finansielle og forretningsmessige ressurser til å gjøre noe med.

- Ved å rette fokus på Zynga nå, og synliggjøre deres ulovlige praksis, håper vi på en sekundær effekt der rettighetene til andre studioer uten slike ressurser kan bli beskyttet, uttaler Bradshaw.

oss

- EA har kopiert

Zynga har ikke lyst til å få slike alvorlige beskyldninger rettet mot seg uten å ta til motmæle. Det gjør selskapets Reggie Davis gjennom Gamasutra.

Han er ikke snauere enn at han parerer og beskylder EA for å ha kopiert ett av Zyngas største suksesspill, «CityVille».

- «The Ville» er vårt nyeste spill i «ville»-serien, det bygger på hver eneste innovasjon fra vårt bibliotek – fra «YoVille«» og gjennom «CityVille» og «CastleVille», der vi introduserer en rekke nye sosiale tilskudd og spillmekanikker som man ikke finner i slike sosiale spill i dag, sier Davis.

Det er uheldig at EA syns dette er et passende svar på vårt spill, og de demonstrerer klart og tydelig en mangel på forståelse når det gjelder grunnleggende kopirettsprinsipper. Det er også ironisk at EA kommer på banen med dette etter å ha lansert «SimCity Social», et spill som forresten har en slående likhet til Zyngas «CityVille»-spill, sier Reggie Davis til Gamasutra.

Hvorvidt denne striden til slutt ender opp i en rettssak, eller om partene klarer å skvære opp uten en dommer og jury tilstede, gjenstår å se.

Her ser du tre videoer som EA har klippet sammen, ment å vise hvor mye Zynga har latt seg «inspirere» av «The Sims Social». (Hentet fra Gamasutra).
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3