– Spaghetti-western eller dinosaurer i «Far Cry 5»

Lufter ideer til oppfølgeren.

5. januar 2015 14:42

(PressFire.no): Ubisoft har hatt for vane å måle temperaturen til oppfølgere.

Tidligere har fansen fått si sin mening om retningen til nye «Assassin’s Creed»-eventyr.

Nå er det en annen serie som får samme oppmerksomhet. Fjorårets «Far Cry 4» får trolig en oppfølger. Det franske spillselskapet har nylig rullet ut en spørreundersøkelse der de skisserer flere alternativer for handlingen til «Far Cry 5».

Tørster du etter mer zombiejakt i et slikt spill? Eller hva med en ilter dinosaur luskende i krattet?

Demokratisk spillutvikling?

I 2010 lurte Ubisoft på om potensielle «Assassin’s Creed»-kunder hadde lyst til å lage spesialtilpassede bomber, og bruke slike på taktisk vis.

Dette dukket senere dukket opp i «Revelations».

I 2012 loddet de stemningen for samarbeidsspilling i «Assassin’s Creed», noe som var et satsningsområde til fjorårets «Unity».

I 2013 ville Ubisoft høre hva folk mente om å gjøre piratsporet fra «Assassin’s Creed» til en egen serie – en som kunne leve ved siden av hovedspillene. I fjor kom «Rogue» ut, i tillegg til «Unity», og fortsatte sjøveien fra «Assassin’s Creed IV: Black Flag» (2013).

Nå er det imidlertid «Far Cry» som har fått en lignende popularitetskåring og flere valgmuligheter å huke av på, om du er en av dem som har mottatt dette spørreskjemaet.

Sci-fi eller vampyrer

Utvalgte «Far Cry 4»-spillere har fått et slikt, og flere har videresendt spørreskjemaene til Eurogamer.

Ubisoft spør blant annet om retningen til «Far Cry 5» bør involvere en «Jurassic Park»-aktig setting, med dinosaurer som x-faktoren, eventuelt være befolket av vampyrer eller zombier.

Ubisoft måler i tillegg tempen på et slikt spill der du må slåss i en «Mad Max-aktig, postapokalyptisk verden». De vurderer også å skru tiden fram, og introdusere en sci-fi-handling på en annen planet.

Det kanskje minst kreative forslaget fra franskmennene, handler om å lage et eget spill basert på Shangri La-området i «Far Cry 4».

I «Far Cry 4» var handlingen lagt til et fiktivt land i Himalaya-regionen, kalt Kyrat. Nye områder som vurderes er Peru (med en narkotikastrid som bakteppe) og Alaska, i tillegg til at spørreskjemaet også nevner steder og tidsepoker som spenner fra Vietnam-krigen på 60-tallet, eller en spaghettiwestern-ramme i USA.

Vurderer et «Blood Dragon 2»

Ser vi på historikken til Ubisofts spørrerunder tidligere, er det altså sjanser for at noen av ideene de skisserer nå ikke trenger å havne i «Far Cry 5» – men introduseres senere.

For alle som likte den frittstående nedlastbare godbiten «Far Cry 3: Blood Dragon», er det interessant at Ubisoft også lufter en oppfølger til dette.

Så langt har ikke Ubisoft bekreftet ryktene om et nytt «Far Cry», eller sagt noe om hvem som er eventuelt skal stå bak.

Regissøren for «Far Cry 4», Alex Hutchinson er neppe involvert. Han bekreftet i november at han har fått med seg et lite Ubisoft-team til å jobbe videre med et mindre spill, et hjertebarn Hutchinson omtalte som «et personlig prosjekt». 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3