Vurderer å lage egen piratserie av «Assassin’s Creed»

Spør fansen hva de ønsker seg mest.

10. desember 2013 08:54

(PressFire.no): Akkurat som på denne tiden av fjoråret, eller for tre år siden, har Ubisoft nå igjen vært ute for å måle temperaturen til et nytt «Assassin’s Creed».

I fjor ble målgruppen blant annet spurt hvor viktig de betrakter en samarbeidsdel, der en venn kan hjelpe til i historien.

IGN røper at årets spørreundersøkelse blant annet dreier seg om å gjøre piratfokuset fra årets «Assassin’s Creed IV: Black Flag» til et fast sidespor. (Du kan lese alle spørsmålene hos Kotaku).

- Som i tidligere år tar Ubisoft disse undersøkelsene på alvor, for å hjelpe oss å måle hvilken retning folk vil at fremtidige «Assassin’s Creed» tar, sier selskapet i en uttalelse til IGN. 

To «Assassin’s Creed-serier»?

I tillegg til å spørre om pirater og eventyr med mer sjøsprøyt, indikerer også Ubisoft at det jobbes med «Assassin’s Creed V». Men et av spørsmålene nevner spesifikt et slikt piratspill, uten en «assassin», og lufter muligheten til å gjøre denne til en helt ny serie.

- I et slikt spill, hva vil være de viktigste elementene, spør utgiveren.

Det er mulig å velge mellom figurer og skip du kan tilpasse etter egen smak, en spilløkonomi som stikker enda dypere, i tillegg til flere gjøremål både på land og på sjøen.

Det franske spillselskapet lodder også stemningen om folk har lyst på samarbeids- eller onlinespilling til sjøslagene.

- Ville vise seg fram

Fjorårets «Assassin’s Creed III» introduserte dette aspektet med ramsalte kanondrønn. Det er Ubisofts Singapore-avdeling som hadde ansvaret for denne delen av spillet. Det var noe av det folk likte best fra treeren – og som følge av dét skussmålet fikk Singapore-gjengen enda mer ansvar, bekreftet en av regissørene til PressFire på GDC i år.

- Det er resultat av at de var sultne på å vise seg fram. Både internt, i Ubisoft-systemet, men også eksternt, overfor de som spiller.

- Singapore gjorde virkelig en solid jobb med «Assassin’s Creed III», sa Marc-Alexis Côté.

Avsløring i mars?

I de av spørsmålene som ikke er piratrelaterte, undrer Ubisoft på om folk ønsker seg en ny versjon av Desmond-figuren, en annerledes historisk epoke, flere snikeelementer til spillet, eller bygninger du sømløst kan gå inn i for utforskning.

En annen karakteristikk ved denne serien har vært tilstedeværelsen av kjente, historiske personer du møter. Dette er noe spillselskapet også undersøker om de bør gjenta i fremtiden.

De spør i tillegg om det er en spennende retning å la byen du besøker endre seg – følelsen, men også utseendet – i takt med at du gjør fremgang i historien.

De siste åra har Ubisoft annonsert et nytt «Assassin’s Creed» like før Game Developers Conference i San Francisco. I år går GDC av stabelen i perioden 17. – 21. mars.

NB! «Assassin's Creed: Pirates» ble lansert til iOS- og Android-mobiler i forrige uke.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3