Slik har du aldri sett «Hitman» før

– Annerledes og totalt uventet.

14. februar 2014 11:17

(PressFire.no): Det skjer en hel del rundt Agent 47 for tiden.

Først kom meldingene fra andre siden av Atlanteren om at et nytt konsoll-«Hitman» angivelig hadde blitt kansellert. Dette prosjektet var det Square Enix’ Montréal-avdeling som jobbet med.

Danskene i IO Interactive kom deretter kjapt på banen for å forsikre at deres neste «Hitman»-spill er i full produksjon.

Nå er det klart at det kommer mer påfyll til denne serien i nærmeste fremtid: mobillillebroren «Hitman Go».

Sniking og taktikkeri

Vi har hatt full kreativ frihet til å utforske dette og se hva vi kunne komme opp med, noe annet enn AAA-spillet som nå er i utvikling hos IO Interactive men fortsatt klarer å bevare essensen av hva et «Hitman»-spill er, forteller spillskaperne på sin nettside.

Vi endte opp med at vi ville lage noe annerledes og totalt uventet, håper vi.

«Hitman Go» kommer til nettbrett og mobiler, og dreier seg om turbasert strategi. På taktisk vis må du altså manøvrere gjennom den opptegnede stien på et rutenett – og aller helst unngå fiendene og ta ut målene dine.

Spillstudioet forsikrer at karakteristiske verktøy vi er vant til å finne i nærheten av Agent 47 – forkledninger, snikskytterrifler og andre distraksjoner for å villede fiender – blir med, også i «Hitman Go».

Nærmer seg lansering

I denne kunngjøringen understreker Square Enix Montréal at de har hatt en liten men smidig kjernegruppe i sving med spillet, og at «det snart er lanseringsklart».

Utviklerne frister i tillegg med at de har enda et prosjekt de snart kommer til å avsløre. Noe de mener passer perfekt til «Hitman»-universet.

IO Interactive står bak det neste store, oppfølgeren til «Hitman Absolution». I forrige måned kunne danskene avsløre litt av hva vi kan forvente av dette spillet – som utvikles til PlayStation 4, Xbox One og pc.

Vi får møte en globetrotter-utgave av Agent 47, en snikmorder som er på toppen av sin karriere – jaktende på sine bytter verden rundt.

IO beskrev i tillegg det nye spillet som sitt største og mest ambisiøse til dags dato. Miljøene blir store og eksotiske, med brett som skal være åpne og sømløse, sier spillskaperne selv.

 Målet er å skape levende, troverdige brett som «puster» - noe som vil åpne for at spillere kan leke med AI-en for å skape disse unike øyeblikkene enhver «Hitman»-fan elsker, hevder IO.

Det jobbes også med en ny «Hitman»-film. Opprinnelig skulle avdøde Paul Walker ha hovedrollen. I stedet er det Homeland-skuespiller Rupert Friend som tar over.

Vi vet foreløpig ikke hva tittelen på dette IO-prosjektet blir, eller hva lanseringsdatoen blir. Men «Hitman Go» blir etter all sannsynlighet lansert først.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3