Snikmorder i trøbbel

«Hitman» skal ha blitt kansellert.

6. januar 2014 15:04

(PressFire.no): Serien er nok ikke død, men et «Hitman»-spill som har vært under utvikling de siste årene ser ut til å være det.

 

Trøbbel i Canada

Det kanadiske Square Enix-studioet, basert i Montreal, har nemlig de siste årene jobbet med et splitter nytt «Hitman»-spill til Xbox One og PlayStation 4. Det skal altså ha vært snakk om et ordentlig, nestegenerasjons «Hitman».

Den opprinnelige planen skal ha vært at Montreal-studioet skulle veksle med danskene i IO Interactive på å lage «Hitman»-spill, og høsten 2012 lekket det en del konseptbilder fra spillet.

Det er altså dette spillet som er kansellert, ifølge LinkedIn-profilen til designeren Richard Knight (via Videogamer.com). Kanselleringen skal ha skjedd allerede i fjor sommer, men det er først nå at informasjonen kommer frem i lyset.

Montreal-studioet jobber nå etter sigende med et «Hitman»-prosjekt til iOS og Android, noe SquareEnix også i sin tid bekreftet.

 

Fortsetter utviklingen

I fjor sommer ble det kjent at IO Interactive, de originale skaperne av «Hitman»-spillene, var nødt til å si opp halvparten av sine ansatte, samtidig som de skulle fokusere knallhardt på et nytt «Hitman»-spill.

Norske Tore Blystad, regissøren for «Hitman: Absolution» (hittil siste spill i serien), bekreftet ovenfor PressFire at det var to studioer involvert med «Hitman».

Nå ser det ut til at det er bare ett - i alle fall når det gjelder utgivelser for de stasjonære konsollene.

Ingen av disse spillene er blitt offisielt bekreftet av SquareEnix, så vi får bare håpe på litt mer utfyllende informasjon snart.

OPPDATERT: En talsperson fra Square Enix sier til Polygon at danskene i IO Interactive for tiden er i gang med utvikling av et nytt «Hitman»-spill, og bekrefter samtidig at Montreal-studioet skal fokusere på mobilspill fremover.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3