Du gjetter aldri hvor denne strekkoden leder

- Vi fikk sjokk, sier den norske «Hitman»-sjefen.

2. desember 2012 10:35

(PressFire.no): Denne uka hadde vi et nettmøte med nordmannen Tore Blystad, selve sjefen for nyutgitte «Hitman: Absolution» og spillserien om snikmorderen Agent 47.

Spillet har høstet god kritikk, og ovebeviste vår snikeglade anmelder.

I nettmøtet ble spilltoppen blant annet spurt om hva som skjuler seg bak den ikoniske strekkoden bak på hodet til den stoiske yrkesmannen.

- Vi fikk et sjokk da våre kollegaer i Crystal Dynamics hadde scannet strekkoden til «Hitman»-figuren de hadde stående. Den pekte til et produkt på Amazon som var en, la meg se om jeg husker dette, «starry night colored double-dong drawstring dildo bag», var Blystads svar.

Deler på jobben

Spillsjefen ble også spurt om bakgrunnen for «Hitman 6»-skissene som nettopp ble snappet opp i Montreal.

Det er ikke så mye historie. Det har nettopp vært MIGS i Montreal, et bransjetreff, og i den forbindelse møtte pressen det nye Montreal-teamet. De hadde bilder hengende, det er noe konseptkunst, men jeg vet ikke mer om det enn dere gjør.

Og hva mente han egentlig da han sa at «Hitman» skulle ta en «Call of Duty» fremover?

- Ha-ha, dette var tatt ut av kontekst! «Call of Duty»-serien bruker for eksempel flere utviklere på ett prosjekt. Det jeg mener er at Square Enix Montreal også er en utvikler av «Hitman», så vi har flere som jobber med serien for å kunne lage spill med høyere kvalitet, fortalte han om hvordan de skal dele på jobben fremover.

- Mer personlig historie

Anders Lønning lurte på hvorfor det nyutgitte spillet har mer fokus på historie, og om utviklerne i IO Interactive følte at det var et klokt valg.

- Vi ville at spilleren skulle føle en større relevans når han går gjennom spillet. At det er en grunn til at du kommer til et nytt område, og at du har et mål som du kjenner bakgrunnen til. Vi ville også ha en sterkere progresjon, der man starter med en «perfekt» snikmorder, mister alt og så kommer tilbake til storhet. 

Uten at det nødvendigvis er den perfekte formelen av den grunn:

- Det har vært utrolig utfordrende å lage en mer personlig historie, og jeg mener det var riktig for «Absolution». Det betyr ikke nødvendigvis at vi gjør det samme neste gang, fortalte Blystad.

- 100 ganger større budsjetter

Blystad ble også spurt om hans teori for hvorfor det har kommet såpass mange snikespill i år.

Jeg tror det er fordi det har vært en sterk trend med veldig lineære, historiedrevne spill de siste årene, og folk har blitt litt lei og har lyst å bruke hjernen litt.

Samtidig fikk nordmannen anledning til å fortelle litt om karrieren sin etter nesten 20 år som spillutvikler.

- Jeg startet i 1994, hvor vi var cirka 15 mann per spill i kanskje ni måneder. I dag er det hundrevis av utviklere i flere år for å lage ett enkelt spill. Budsjettene er 100 ganger større og kravene til produksjonsverdier har eksplodert, er bildet han tegner.

Men det er ikke bare stress.

- Utelukker ikke «Freedom Fighters»

Helt på tampen av nettmøtet kom det også spørsmål om IO Interactives «Freedom Fighters» - et tredjepersons skytespill hvor du skal frigjøre et alternativt New York fra kommunismen.

- Er serien død eller har dere noe på planen? spurte Alexander Piprek. 

- Det er veldig mange som er interessert i FF, det er jo gøy! Det er alltid noen i IO som har lyst til å lage FF, men det har ikke blitt til noe enda.

- Så vidt jeg vet har vi rettighetene, selv om EA utga det, men jeg er ikke helt inne i jusen der ... vi har en advokatavdeling som nok kan svare bedre på det enn meg, var den vage responsen fra Blystad.

«Hitman: Absolution» er ute til Windows, Xbox 360 og Playstation 3.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3