Slik blir «Forza Horizon»!

Med fysikken fra «Forza 4», frihet – og et fly?! Se de første bildene.

2. juni 2012 20:34

(PressFire.no): I slutten av februar bekreftet Microsoft at de jobber med et helt nytt «Forza»-spill. Dette blir definitivt et sidespor sammenlignet med hva vi kjenner fra de fire simulatororienterte «Forza Motorsport» utgitt til nå.

Turn 10s Dan Greenawalt fortalte oss tidligere i år at de har inngått samarbeid med et nytt britisk spillstudio som består av folk med en riktig så flott CV.

Bilspillinteresserte vil nok nikke bekreftende av «Project Gotham Racing», «Colin McRae: DiRT», «GRID» eller «Split/Second». Dette er bare noen av spillene som folka i Playground Games har jobbet med tidligere, før de i oktober slipper løs sitt neste.

Se de nye bildene

Nå har en rekke skjermbilder fra det nye, «Forza Horizon», dukket opp på nettet. De stammer visstnok fra den tyske siden Forza Life. De har etterpå forsøkt å fjerne skjermbildene, men den slags fungerer som kjent dårlig i møtet med internett.

Alle bildene fra spillet kan du se her.

Inntil i dag har det bare eksistert ett stakkarslig skjermbilde fra spillet, sluppet fra offisielt hold, pluss coveret. Planen til Microsoft har vært å avsløre spillet på sin pressekonferanse som starter mandag 4. juni klokken 18:30 (norsk tid).

«»

Får fysikken fra Forza 4

Spillnettsiden Forza Life har ikke bare lekket bilder, men også latt seg inspirere av et tysk spillmagasin.

GamePro Germany har nemlig fått tak i detaljene.

Spillet vil få fysikkfølelsen fra «Forza Motorsport 4» - men i motsetning til grep skreddersydd for noen ikoniske baner, skal også «Horizon» kunne takle skitne offroad-løyper.

Det vil være 65 forskjellige typer terreng i spillet, skriver VG247 som har formidlet den «tyske lekkasjen», og det vil variere fra det gjørmete, møkkete til gress eller asfalt.

Interessant nok, for alle som har klaget over at bilspill anno 2012 er for styrte, skriptede eller låste, er «Forza Horizon» visstnok et spill som skal våre langt mer åpent – og har en dynamisk natt-og-dag-syklus. Spillet har primært fokusert på staten Colorado i USA.

Hva med en flytur?

«Forza»-veteraner er garantert glade i noen av tjenestene som ligger pakket i menyene, de som handler om det å kunne bygge på bilene, trimme eller oppgradere – eller selge noen stoltheter (enten det gjelder billakkdesign eller trimminger) i et eget auksjonshus.

Community-biten og det brukerskapte, har vært noe av det som har definert «Forza». Ifølge VG247, godt hjulpet av den nevnte tyske lekkasjen, blir slikt en viktig del av «Horizon» også.

Du finner bensinstasjoner, billakkeringssjapper og butikker der du kan bytte biler i «Horizon». Men det er ikke bare et stort utvalgt biler du kan kjøre i dette spillet, men også et fly, skriver VG247!

- Det blir et annerledes bilspill

- Selv om dette er et nytt studio, er det en talentfull gjeng som har en så fin bakgrunn, sa Turn 10s Dan Greenawalt til PressFire da vi møtte han på X12-eventet til Microsoft i februar.

- Det er flott å finne en partner som deler den samme interessen for bilspill, og som kan tilføre litt krydder. For selv om det passer perfekt i «Forza»-serien, blir dette et annet bilspill, fortalte han videre, og siktet til at de har rekruttert briter med bilspillerfaring til å lage et «Forza» som kanskje går «Burnout» eller «Need for Speed» i næringa?

Mer om dette på Microsofts E3-pressekonferanse, mandag klokka 18:30 (norsk tid).

 

«Forza Horizon» kommer til Xbox 360 den 23. oktober i år, hevder Forza Life. Her er den konseptuelle fristefilmen som ble vist under X12 i San Francisco:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3