«Far Cry 4» har allerede klart å skape kontroverser

Slår tilbake mot rasismeanklager.

21. mai 2014 11:10

(PressFire.no): I forrige uke ble «Far Cry 4» kunngjort, med planlagt lansering til høsten, og som tidligere ryktet er spillet plassert i Himalaya-fjellene.

«Far Cry 4» kommer til både den gamle og den nye generasjonen med spillkonsoller samt pc, og man regner med at mange av spillbarhetselementene introdusert i «Far Cry 3» også vil videreføres til spill nummer fire, samtidig som de blir betydelig utvidet.

Borgerkrig i fjellet

Siden den tid har det kommet frem en del nye detaljer.

Blant annet en produktside hos Ubisoft som forteller litt mer om hva «Far Cry 4» handler om. Deler av denne siden har i etterkant blitt slettet, men de er selvsagt blitt tatt vare på av internettet.

Det ser altså ut til at man ikke lenger spiller som en amerikansk tenåring på ferie på en eksotisk øy, men som noen ved navn Ajay Ghale.

Vedkommende reiser til regionen Kyrat, som er skjult i tykkeste Himalaya, og preget av tradisjon og vold. Ghale skal oppfylle et siste ønske for sin døende mor, men havner i midten av en borgerkrig.

Krigen er en del av opprøret mot den selvutnevnte kongen Pagan Min.

– Ikke rasistisk

Spillet klarte også å vekke kontrovers siden avsløringen forrige uke.

For eksempel kom det raskt beskyldninger om rasisme, da det første promobildet til spillet viser en lyshudet og blond mann med et arrogant uttrykk i ansiktet, som holder hånden på hodet til en tydelig medtatt person som er mørkere i huden.

Dette førte til en rask melding fra spillets produsent Alex Hutchinson, som ønsket å klargjøre at personen på bildet ikke er hvit, og at han ikke er den vi skal spille som.

Plottet i «Far Cry 3» inneholdt en ganske lang rekke med kontroversielle scener, inkludert grafisk sex og narkotikabruk, så dette er nok ikke siste gangen oppfølgeren også vekker debatt. Vi får trolig se mer fra spillet på E3-messen i juni.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3