Romvesenene invaderer i høst

«XCOM: Enemy Unknown» har funnet sin plass i kalenderen.

22. mai 2012 14:52

(PressFire.no): Mange hjerter har gledet seg siden strategilegenden Sid Meier og hans Firaxis Games annonserte at de lager en helt egen versjon av kultserien XCOM

Den debuterte i 1993, og har satt deg som øverstkommanderende for en organisasjon som beskytter jorda fra romangrep.

I høst kommer de igjen.

Venter en oktober-fest?

Utgiver 2K Games har annonsert at spillet lander i butikkhyllene den 12. oktober. Da kommer det til Windows, Xbox 360 og PlayStation 3, skriver Eurogamer.

Spillet blander den taktiske ryggraden til klassikeren «UFO: Enemy Unknown» med en moderne produksjon som har et mer actionpreget tilsnitt. Det blir også innspill av makrostrategi og rollespill gjennom basebygging og evnen til å forske frem ny teknologi.

Utvikler Firaxis har tidligere sagt at du slettes ikke må være en tilhenger av strategispill for å få hodet rundt «XCOM Enemy Unknown», med et bittelite pek til historien sin. De står bak den svært populære strategiserien «Civilization», som vi tidligere har mimret om.

Skytespill også

Utgiver 2K Games, som sitter på rettighetene til taktikkserien, har også bestilt et noe annerledes skytespill basert på lisensen. Det heter bare «XCOM», og skrus sammen av «BioShock 2»-studioet 2K Marin.

I stedet for det fremtidsrettede perspektivet til strategispillet, er skytespillet satt til femtitallet.

Her tusler du rundt i fedora og skyter romkrek i et taktisk perspektiv som minner litt om «Mass Effect».

Det spillet kommer neste år en gang.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3