«XCOM» utsatt til 2013

Og da snakker vi om skytespillet.

16. januar 2012 11:32

(PressFire.no): Det nærmer seg to år siden 2K Games kunngjorde at «BioShock 2»-studioet jobber med et førstepersons skytespill i «XCOM»-universet. Vi fikk til og med demonstrert spillet bak lukkede dører under fjorårets E3.

Nå har utgiveren og den australske utvikleren bestemt seg for å utsette spillet til 2013, det skriver det amerikanske spillmagasinet Game Informer (via IGN.)

Det er usikkert hva som er grunnen til utsettelsen, men entusiasmen for den nye retningen bort fra strategirøttene ble ikke veldig godt mottatt hos enkelte fans av originalserien.

I oktober gikk det rykter om at 15 ansatte hos 2K Marin var sagt opp, men oppsigelsesryktene ble aldri bekreftet.

Dermed blir det nylig kunngjorte «XCOM: Enemy Unknown», fra Sid Meier-studioet Firaxis, som får æren av å gjenopplive kultserien - det spillet kommer nemlig til høsten.

«XCOM: Enemy Unknown» skal ifølge utviklerne holde seg tro til originaloppskriften, selv om det også loves nyheter.

I kultserien kontrollerer du en organisasjon som kjemper mot en utenomjordisk invasjon. Det første spillet i serien kom i 1993 og het «UFO: Enemy Unknown»,

Det var opprinnelig meningen at «XCOM» skulle havne i butikkhyllene i mars 2012.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3