Ribbe, pinnekjøtt og ... «Minecraft»?

Byggespillet ble julas store vinner.

11. januar 2013 12:35

(PressFire.no): At «Minecraft» har blitt et av tidenes aller største og mest betydningsfulle indiespill er godt kjent nå, men de spesifikke tallene fortsetter å overraske den gedigne bransjen.

Utviklerne Mojang tilbyr nå innsikt i desembertallene for storsuksessen. Alt tyder på at svenskene har hatt en veldig, veldig god jul.

Over 450 000 eksemplarer av spillet ble solgt til pc, Xbox 360 og mobile enheter den 25. desember alene, som er når store deler av verden åpner julegavene. Det pulveriserte spillets forrige rekord.

20 millioner totalt?

Den store vinneren var håndholdte «Pocket Edition», som jafset til seg mer enn halvparten av dem. Gjennom hele romjula solgte det over 700 000 eksemplarer. 

Totalt sett ble det solgt mer enn 15 millioner utgaver av «Minecraft» i 2012. Spektakulære tall for ethvert spill, men enestående for en utgivelse med så lite markedsføring. 

Eurogamer har tatt frem kuleramma og regnet litt. De anslår at spillet totalt sett har solgt opp mot 20 millioner utgaver nå. 

Det betyr at den svenske skaperen Markus Persson og resten av de ansatte i Mojang sannsynligvis har sikret seg økonomisk trygghet i lang tid fremover, og ikke trenger å stresse med kommende «0x10c» og «Scrolls»

Brukes til så mangt

Da Xfire i fjor undersøkte hva som var verdens mest populære dataspill, var «Minecraft» blant de aller mest populære. Og det har sannsynligvis klatret betydelig siden den gang.

Mens noen investerer flere hundre timer i å gjenskape hele kloden i klossesimulatoren, har andre brukt den til å motvirke lærevanskene til barn med aspergers syndrom.

Utviklerne har sagt at de går med planer om å utgi ett spill i året fremover, men enn så lenge har de bare ferdigstilt én tittel. 

Til gjengjeld tøffer «Minecraft» med full fart fremover. Blant annet utgir de snart en gratisversjon til minidatamaskinen Raspberry Pi.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3