«Pirates of the Caribbean»-regissør satser på Kinect

Gore Verbinski med Microsoft-avtale.

7. desember 2011 10:41

(PressFire.no): Regissøren bak de tre første «Pirates of the Caribbean»-filmene, Gore Verbinski, har inngått en avtale med Microsoft som i første omgang resulterer i utgivelsen av et Xbox 360-eksklusivt spill planlagt lansert neste høst.

Det er Verbinskis multimediale selskap, Blind Wink Productions, som har forpliktet seg til å lage «interaktivt underholdningsinnhold» fordelt på Microsofts ulike plattformer, skriver The Hollywood Reporter.

Det første prosjektet kommer sent i 2012, og blir et nedlastbart spill designet for bevegelsessensoren Kinect. Spillet blir distribuert gjennom Xbox LIVE Marketplace.

Mer enn bare spill?

I en pressemelding understrekes at målet er å lage innhold til ulike plattformer (som Xbox, mobil, pc), men spill blir en viktig del av avtalen.

- Xbox 360-eiere kan se frem til innovative og kreative spill fra Gore Verbinskis hjerne, som utforsker et nytt og spennende spillandskap som vil utnytte våre plattformer til fulle, uttaler Microsofts Matt Booty.

Blind Wink ble opprettet i 2008. I år kom deres første produksjon ut gjennom animasjonsfilmen «Rango».

- Publikum konsumerer innhold på veldig ulik måte i dag. Vi ser frem til samarbeidet med Microsoft. Deres ulike plattformer gir oss tilgang på nye måter, og åpner opp for at vi kan bruke nye distribusjonsmetoder og nå publikum på en mer direkte måter, sier Gore Verbinski i pressemeldingen.

Ville lage en skrekkelig «BioShock»-film

Verbinski var lenge tilknyttet arbeidet med å forsøke å lage en film basert på «BioShock»-spilluniverset. Innspillingen skulle opprinnelig starte i januar 2010 men budsjettene ble kuttet kraftig, og Verbinski valgte å trekke seg fra denne regijobben.

Han var heller ikke villig til å senke aldersgrensen og gå på kompromiss med sine visjoner:

- Jeg ville virkelig lage en film hvor du fremdeles skjelver fire dager etterpå og tenker «herregud!». Det er en film som må være virkelig skremmende, men du må også skape en hel undervannsverden. Derfor er prislappen høy.

- Vi klarte aldri å finne noen som ville lage en film til den prisen og den aldersmerkingen, sier Verbinski til Comingsoon.net.

Det har lenge vært stille rundt «BioShock»-filmplanene, men etter at Verbinski takket for seg mottok «28 Weeks Later»-regissøren Juan Carlos Fresnadillo stafettpinnen.

Foto (hovedbilde): Walt Disney Pictures (fra «Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl», 2003).

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3