Overfør dramaet i «Walking Dead» til PlayStation 4

- Jobber med Sony for å overføre lagringsfilene.

6. mars 2013 13:48

(PressFire.no): Det blir en fortsettelse fra dramaet i den første sesongen av Telltales episodebaserte «The Walking Dead».

Det har allerede blitt bekreftet.

En av manusforfatterne, Gary Whitta, antydet nylig at det kan komme mer innhold som skal bygge bro mellom fjorårets førstesesong og den nye. Et slags mellomspill, virker det som.

I forbindelse med gårsdagens BAFTA-prisutdeling, antydet et par av Telltale-toppfolka at de for tiden jobber tett med Sony for å finne ut hvordan lagringsfilene dine fra de første fem episodene kan føres over til en helt ny sesong.

- Begeistra over PlayStation 4

Skjebnesvangre avgjørelser, viktige ting du har sagt – og venner eller fiender du skaffet deg i fjor – blir trolig med videre. Og det til tross for at vi står overfor et bytte fra PlayStation 3 til PS4, røper spillskaperne.

Sesong to vil lese hva du gjorde i førstesesongen, og det vil forme noe av det som skjer.

Det sier sjefsprodusenten bak «The Walking Dead»-spillene, Kevin Boyle, til IGN.

Han antyder at Telltale har lyst til å benytte seg av særegenhetene som Sony skisserte under sitt PlayStation 4-arrangement i New York 20. februar.

- Det kommer til å bli flere sosiale tilskudd og innhold mellom episodene i sesong to som definitivt kommer til å utforske hva denne nye plattformen har å by på.

- Vi er kjempebegeistra over PlayStation 4 og hva andre, store konsollprodusenter brygger på, sier han.

- Forstår oppskriften bak «Walking Dead»

IGN presser Kevin Boyle og Kevin Bruner, grunnleggeren av Telltale, på om de har funnet en løsning som gjør at lagringsfilene dine kan overføres mellom to konsoller – PlayStation 3 og PlayStation 4.

Dette er et ømt tema for tiden. Sony har så langt sagt at alle digitale kjøpene dine ikke nødvendigvis kan overføres fra PS3 til PS4 med det første, men antyder at den støtten kan komme litt senere – og trolig gjennom Gaikai-skyspillingsteknologi.

Gaikai er selskapet Sony kjøpte for 2,2 milliarder kroner i fjor sommer - som trolig blir sentral teknologi for å blant annet gi PS4-eiere bakoverkompabilitet.

Hva med lagringsfilene til «Walking Dead» eller andre digitale spill kjøpt på PlayStation Store til PS3?

- Vi kan ikke si noe spesifikt om dette akkurat nå, sier Boyle.

Kollega Kevin Bruner avbryter:

- Vi er i tett dialog med Sony og de forstår hva som er den hemmelige oppskriften bak «The Walking Dead», så du kan forvente at vi kommer til å snakke mer om dette snart.

- Hatten av for Telltale

Et fokus under PS4-avsløringen i New York City, var et ønske fra Sony om å omfavne flere forretningsmodeller og mer fleksibilitet.

Vi kommer til å ønske free-to-play-modeller velkommen, spill fra $0.99 opp til $60-spill, sa USA-sjefen Jack Tretton til CNBC etter pressekonferansen. 

Spillsjefen Shuhei Yoshida innrømmet at han er gira på flere episodebaserte spill, slik «The Walking Dead» fikk suksess med i fjor. Over fem deler, hver priset til 40 kroner, ble et stort publikum fengslet gjennom et halvt års tid.

- Episodeformatet har vært omtalt i lang tid, og de fleste har vært skeptisk inntil de selv spiller «The Walking Dead». Nå har vi blitt fans av episodebasert spilling, sa Yoshida til Polygon.

- Hatten av for Telltale-gjengen, de beviste at det funker.

Sony har foreløpig ikke sagt når PlayStation 4 blir lansert, men det skjer før jul en gang.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3