Annonse
Annonse
– NX kommer i oktober eller november
Kan vises allerede i mars, ifølge analyseselskap

– NX kommer i oktober eller november

Kan vises allerede i mars, ifølge analyseselskap
3:57
13:42
Utvikler
Utgiver
Slippdato
Plattformer
13:42
3:57

(PressFire.no): At Nintendo planlegger en ny konsoll er ikke akkurat nytt.

Kodenavnet NX, et navn funnet på av avdøde president Satoru Iwata, skal være en paraplybetegnelse for en rekke maskiner og tjenester for selskapet.

Vi vet allerede at en hjemmekonsoll er på trappene, at en tilhørende håndholdt konsoll sannsynligvis kommer, og at et overhengende operativsystem med delte brukerkontoer skal trekkes over begge – i tillegg til smarttelefoner og pcer.

I forberedelsene til slippet har Nintendo bygd et enormt bygg i hjembyen Kyoto, flyttet alle software- og hardwareutviklerne inn under samme tak, og gjort store forandringer i organisasjonsstrukturen.

Utviklere skal allerede ha fått maskiner

Formålet skal være å gjøre det lettere å samkjøre utviklingen av maskinvarene og å porte spill mellom disse. Nintendo har avkreftet at det er snakk om en hybridløsning som kombinerer håndholdt og hjemmekonsoll.

Utviklermaskiner skal allerede være enkelte utvalgte selskaper i hende, og noen få spill er annonser til plattformen. Vi hørte også rykter om at Nintendo var ute og luftet dev kits under Gamescom i fjor.

Vises om noen måneder, kommer mot slutten av året

Men vi aner ikke hva greia er enda.

Det mener det japanske analyseselskapet Nomura Securities at vi får vite et sted mellom mars og mai, når Nintendo visstnok skal fortelle oss hvordan konseptet fungerer.

De forventer også at selve maskinen, eller muligens maskinene om Nintendo har bestemt seg for å bytte ut 3DS, vil bli vist frem i juni.

Nintendo har selv sagt at de skal løfte på sløret i løpet av året, og E3 i juni har alltid vært ansett som en naturlig plass å vise godsakene på. At de kjører et «pre show» før dette vil være i tråd med hvordan Sony og Microsoft også gjorde det med sine konsoller.

Til slutt mener Nomura Securities at hjemmekonsollen vil komme på markedet i løpet av oktober eller november i år, fire år etter Wii U.

Noen interessante patenter har også dukket opp på nettet de siste månedene, som kan tyde på at Nintendo vil kjøre en slags form for låning av systemressurser mellom konsollene, og at den håndholdte konsollen (eller håndkontrolleren?) nærmest bare vil bestå av en skjerm.

Se alle Rad Crew-artikler (og podcaster) på Podcast-sidene.
Les alle våre «Den gangen da...»-tekster på undersiden her, eller se andre retrosaker her.
Les mer om spillrelaterte ting som skjer i Norge på vår underside her.
Les mer om e-sport og konkurransespilling på vår underside her.
Les flere meninger på vår samleside her.
Mer om:
Mer om:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3
Mer om:
Oppsummering
Positivt
Negativt
Skjermbilder (klikk for større)
No items found.
Andre artikler om emnet
No items found.
Andre artikler

– NX kommer i oktober eller november

Positivt
Negativt
Annonse
Ansvarlig redaktør: Jarle Hrafn Grindhaug
Redaksjonssjef: Erik Fossum