– Vi planlegger allerede vår nye konsoll

Men Nintendo skal ikke glemme Wii U-eiere.

14. mai 2014 10:40

(PressFire.no): Det er ingen hemmelighet at Nintendos Wii U sliter, med kun 6,1 millioner solgte maskiner på halvannet år.

Nintendo selv forventer ikke en dramatisk økning i salget fremover, og regner med å bare selge 3,6 millioner nye enheter i løpet av inneværende år.

Har en visjon for de neste årene

Likevel – ikke regn med at selskapet vil forhaste seg med å lansere en etterfølger.

Selv om de allerede har konkrete planer om hvordan en ny hjemmekonsoll fra produsenten kan se ut.

Det er naturligvis ikke fort gjort å designe en spillkonsoll, sette i gang med å utvikle spill og markedsføre produktet. Likevel innrømmer Nintendo at de har for lengst begynt å se på hvordan en ny generasjon fra deres kant kan se ut.

Nintendo-sjefen Satoru Iwata fortalte nylig på et investormøte at Nintendo alltid utvikler potensiell ny maskinvare, og de satte i gang med å tenke ut nye retninger etter at Wii U ble lansert. Iwata forsikrer om at Nintendo absolutt ikke er tomme for idéer for utvikling av ny maskinvare, og har konkrete visjoner for fremtiden.

Wii U har fortsatt mye å gå på

Et viktig poeng er at man ikke skal forlate de som har investert i en Wii U, og Nintendo vil forsikre seg om at de som allerede eier deres plattformer er tilfredsstilt.

Iwata tror heller ikke at de 3,6 millionene Wii U-maskiner de regner med å selge i år vil være toppen, og lover å jobbe hardt for at konsollen vil fortsette å selge også i de kommende årene.


Spill og nye funksjoner

Blant de allerede offentliggjorte planene er nye spill: «Mario Kart 8» og «Super Smash Bros» regnes med å være storselgere i år, det kommer spill med støtte for «Skylanders»-aktige figurer som vil kunne «snakke» sammen med Wii U-kontrolleren, og Nintendo vil lansere smarttelefon-applikasjoner for første gang.

I tillegg kommer også den mystiske livskvalitetsplattformen, som blant annet skal ta for seg aspekter av helse, og som Nintendo ikke snakker så mye om foreløpig.

Vi regner selvsagt med å høre enda mer konkrete planer for Wii U-fremtiden på E3-messen neste måned.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3