Kan denne lille saken endevende spillverden?

Budsjettkonsollen Ouya nærmer seg utgivelse.

1. mars 2013 10:27

(PressFire.no): Idéen om en billigkonsoll som kombinerer åpenheten og prisene til mobilspillmarkedet med spillmaskinenes tv- og håndkontrollerstøtte, falt virkelig i smak.

På bare én dag samlet Ouya-konsollen over 12 millioner kroner fra gavmilde spillere. I løpet av denne måneden får de første støttespillerne slå klørne i den lille klossen.

28. mars er datoen som kan tatoveres på håndleddet, ifølge den offisielle bloggen. Da får de som donerte mer enn 95 dollar via Kickstarter sine maskiner. Butikksalget starter først i juni.

Stadig større støtte

I USA skal maskinen koste rundt 600 kroner, mens man nok kan forvente et noe høyere prispunkt her på kontinentet.

Ouya satser på å være mye billigere enn de store aktørene på spillkonsollmarkedet, og krever at alle spillene som utgis på plattformen skal ha en gratis demoversjon.

Maskinvaren skal være basert på mobilteknologi, og er noe svakere enn maskiner som Xbox 360 og PlayStation 3.

Skapernes nye blogginnlegg gjør det klart at blant annet «Portal»-medskaperen Kim Swift skal lage et helt eget spill for den ambisiøse maskinen.

Følelsesladde «Papo & Yo» og hjernetrimmeren «The Ball» er to allerede utgitte spill som får offisielle overføringer, mens «Call of Duty»-avhopperen Robert Bowling lager et nytt zombiespill til Ouya.

Hentet indieikon

I håp om å rekruttere flere spillskapere har gjengen bak den kommende spillboksen også ansatt Kellee Santiago, en av hjernene bak indieperlene «Journey» og «Flower».

- Ouya skjønner det. Dette er det første konsollselskapet som virkelig fatter hvor viktig det er å rive ned hindringene for å utvikle spill, uttaler Santiago selv, ifølge Ouya-nettstedet.

Hun er et av styremedlemmene i Indie Fund, en investorgruppe som skal hjelpe uavhengige spillutviklere med å finansiere produkter uten å miste rettighetene til håndverket sitt.

Sist måned erklærte Ouya-styret at de ønsker å oppgradere maskinen hvert år med uendret pris, for å forsikre seg om at den beste maskinvaren er tilgjengelig til enhver tid.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3