Ouya har blitt lovet sitt første spill

«Call of Duty»-avhopper er først ut på den omstridte konsollen.

20. juli 2012 12:03

(PressFire.no): Spillkonsollen Ouya ble kjapt en sensasjon på kronerullingsnettstedet Kickstarter

Med lovnader om å være åpnere, billigere og mer fleksibel enn konkurrentene, har Android-maskinen allerede samlet inn over 31 millioner kroner. Men skepsisen har ikke latt vente på seg.

En av de fremste innvendingene har vært at konsollen mangler attraktive lanseringsspill, noe den tidligere «Call of Duty»-sjefen Robert Bowling skal bøte på. Han lover en forgjenger til nylig annonserte «Human Element» - eksklusivt til Ouya, ifølge Eurogamer

Spillet skal være i episodeformat, og leder opp til hovedspillets utgivelse en gang i 2015.

Hard skyts

Den nye spillkonsollen har en vidt forskjellig angrepsvinkel fra de allerede etablerte spillkonsollene, og kritikerne har vært både mange og høylytte.

Gamasutra har blant annet poengtert at den kommer til å slite med spillutvalget og brukerbasen. De mener at det blir vanskelig å låne eksisterende Android-spill til mobiltelefoner, fordi de er skreddersydd berøringsskjermer. 

Samtidig peker de til at spillkonsoller er avhengige av at mange eier dem, og det faktum at Microsoft brukte mangfoldige milliarder kroner på å etablere et solid fundament for sine Xbox-maskiner.

I en artikkel på Kotaku kan man også lese spekulasjoner om at den helt åpne modellen også kommer til å gjøre piratkopiering uhyre lettvint. 

Det har også vært diskutert om målsummen er nok til å realisere den ambisiøse maskinen. Gamesindustry.biz meldte at Ouya-skaperne også har søkt etter kapital utenfor Kickstarter, en påstand utviklerne senere har avfeid overfor Develop.

Zombiebølgen

Zombiesaken «Human Element» blir det første spillet til Robert Bowling og hans nye studio Robotoki, etter at han dro fra jobben som kreativ strateg for «Call of Duty»-serien i vår.

Her vil han forsøke å knytte spillene enda tettere opp mot den virkelige verden, blant annet ved å la deg hente ressurser i spillet fra virkelige butikker.

Et eksempel han har brukt er at man skal kunne hente helse til figuren på et lokalt apotek, med iPaden i hånda. 

Sånn ellers er det lovet å bli en skytespillaktig zombiesak, et konsept som er veldig i tiden, hvor ambisjonen blant annet er å kunne fortsette spillingen fra konsoll til nettbrett og mobil.

Ouya skal etter planen lanseres i mars neste år. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3