Enda en «Call of Duty»-topp gir seg

- I dag slutter jeg.

27. mars 2012 09:42

(PressFire.no): I 2010 startet et bittert oppgjør som enda ikke har fått en konklusjon.

For etter å ha gitt ut braksuksessene «Call of Duty 4: Modern Warfare» og oppfølgeren «Modern Warfare 2», ble hjernene bak – Vince Zampella og Jason West – bedt om å rydde pultene sine på dagen.

Visstnok ble toppene i spillstudioet Infinity Ward eskortert ut dørene av sikkerhetsvakter.

Kunngjorde avskjeden på twitter

Robert Bowling, såkalt kreativ strateg i Infinity Ward, var en av få profilerte som ble igjen i spillstudioet etter at bråket startet for to år siden.

Han jobbet først som talsmann og community-ansvarlig, men har i forbindelse med de seneste «Call of Duty»-utgivelsene hatt en enda større rolle.

Nå har han sagt opp jobben.

- I dag slutter jeg i jobben som Creative Strategist for «Call of Duty», som en av sjefene i Infinity Ward og som ansatt i Activision, skriver Bowling på sin Twitter.

Rettsoppgjøret har startet

Tvisten mellom Activision, som gir ut «Call of Duty»-spillene, og duoen West/Zampella er for tiden under behandling av domstolen i California.

Saken i et nøtteskall er at Activision mener Infinity Ward-toppene på ulovlig vis hadde innledet samtaler med erkefienden EA om et nytt spill, mens spillskaperne hevder de har blitt snytt for flere millioner dollar – og at kontraktene deres med Activision uansett nærmet seg slutten.

Bowling har ikke begrunnet hvorfor han forlater spillstudioet han har vært en del av i en årrekke. Han forblir også taus rundt hva han planlegger for fremtiden.

- Vi ønsker Robert lykke til videre. Tusen takk for alt, skrev hans tidligere arbeidsgiver på Twitter etter at avskjedigelsen var levert.

Bak fjorårets «Modern Warfare 3» står de gjenværende utviklerne i Infinity Ward og Sledgehammer – et nytt studio Activision innledet et samarbeid med etter turbulensen i mars 2010. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3