Ingen «Orientens hore» likevel?

- «L.A. Noire»-studioet er nedlagt

18. april 2013 10:13

(PressFire.no): Australske Team Bondi ble stjerner over natten da de lagde krimeposet «L.A. Noire» med «GTA»-folka Rockstar. Men fasaden brast like fort.

Blant annet ble de etterforsket for uakseptable arbeidsforhold etter påstander om at ansatte jobbet opptil 110 timer i uka. Sinnet og egoet til sjefen Brendan McNamara skal ha vært så problematisk at Rockstar nektet å samarbeide med dem etter detektivspillet.

Nå er studioet nedlagt for godt, om vi skal tro anonyme internkilder både MCV Pacific og Player Attack har snakket med. 

- Leter enda

Årsaken skal være at de slet med å finne en utgiver til sitt nyeste prosjekt, «Whore of the Orient», som har vært under utvikling de siste to årene. 

Dough Mitchell hos KMM, selskapet Team Bondi-gjengen nå er underlagt, kommenterer ikke de angivelige oppsigelsene, men sier at «Whore of the Orient» ikke nødvendigvis er skrinlagt.

- Det er en unik og ekstraordinær historie og vi leter etter den rette investoren å alliere oss med enda, fortalte Mitchell til MCV Pacific.

For øyeblikket seiler Team Bondi-restene under navnet KMM Sydney.

Krisefylt

Team Bondis problemer ble veldig tydelige i kjølvannet av den turbulente «L.A. Noire»-utgivelsen. Da var økonomien deres så anstrengt at de stod i fare for å bli slått konkurs.

Redningen kom i form av KMM, filmselskapet til «Mad Max»-skaperen George Miller. De tok Team Bondi og restene av Krome, et annet mislykket spillstudio, inn i varmen.

Der skulle McNamara og kollegaene montere «Whore of the Orient». Også dette var et detektiveventyr, der handlingen var satt til 1930-tallets Shanghai.

Spillet skulle etter sigende utgis i løpet av 2015 en gang, blant annet til neste generasjons konsoller, men skal nå være nedlagt ifølge de to nettstedenes kilder.

Kan få oppfølger

Tidligere i år deltok McNamara i et intervju med OPM, hvor han delte sitt synspunkt på den syvårige, turbulente utviklingen av øyenstenen «L.A. Noire».

- Èn ting er størrelsen. «L.A. Noire» er et digert spill, antagelig for stort. Kartet er massivt, og det er nok min feil, fortalte McNamara til PlayStation-bladet.

Seriens rettigheter tilhører nå Rockstar, som er særlig kjent for å lage digre, filmatiske og historietunge sandkassespill.

De har satt døra på gløtt for «L.A. Noire 2», som de til og med kaller en viktig merkevare for selskapet, til tross for blandede mottakelser ved utgivelse.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3