Plenty nye spill ble avslørt på GamesCom

Slik åpnet spillmessa. Se alt i vårt livestudio.

12. august 2014 11:09

KÖLN (PressFire.no): Det glefses fra Tyskland, og mange spillinteresserte er helt sikkert spente på hva GamesCom-messa egentlig har å by på.

Igjen er det Microsoft som er først ut, akkurat som på E3 i juni. Deres pressekonferanse etterfølges av Sony noen timer senere.

Electronic Arts har invitert til sin pressebrief onsdag morgen.

Alle disse kan du se i vårt livestudio. 

Tysk spillsirkus

Langs de mest turistpopulære matserveringene, etter å ha landet i Tyskland mandag kveld, var det lett å skjønne at spillsirkuset nå for alvor har flyttet seg til Köln.

På nabobordet satt noen amerikanske karer og snakket høylydt om sitt nye rollespill mellom mattyggene. Disse fire beskrev sitt nye prosjekt som «Game of Thrones-møter-Diablo-møter(sleng inn et tredje, vilkårlig buzzword)».

Köln sentrum virker altså ikke så veldig stort når det syder av slikt sladder og verpesjuke spillutviklere og -utgivere i en ukes tid.

Disse er godt synlige og farger definitivt byen, også etter at messeområdet stenger.

GamesCom starter altså med pressekonferansene, som vi vil følge tett og holde deg oppdatert. Onsdag er det kun presse som har tilgang til messegulvet, før det resten av denne uka domineres med minst 250 000 publikummere i den digre hallen.

Det er denne kvartmillionen som gjør GamesCom til verdens største. Den med de tøffeste køene, og svetteste messegulvet.

Iskald skrekk fra Sony?

Det har selvsagt lekket flere nyheter eller ledetråder de siste ukene. For det er mye som tyder på at vi kommer til å få servert storlanseringer allerede i løpet av de to første pressekonferansene.

Sony har fristet med en hel liten serie av skrekkelige og snøgufsete filmer. Det har også lekket info om ytterligere et par indie-yndlinger som kan komme til å hoppe fra PS3 til PS4.

Microsoft har på sin side ladet opp med en egen fristefilm. GamesCom i år blir kanskje ekstra viktig for Xbox og Microsoft, all den tid Xbox One skal lanseres i en rekke land 5. september – inkludert i Norge. Dette er arenaen de kan sette på turboen og overbevise etter en tøff start for One.

Når det gjelder Electronic Arts er det stor sjanse for en nærmere titt på hva BioWare jobber med om dagen. Det har sivet ut noen mystiske filmer som har en klar link til denne tyske spillmessa.

Storspillene er med til Tyskland

Det er i hovedtrekk kun Tokyo Game Show som gjenstår av messesesongen etter GamesCom. Game Developers Conference (GDC) og E3 er de to første og viktige arenaene.

I august, på GamesCom, har de fleste utviklerne av viktige julelanseringer – som «FIFA», «Call of Duty» og «Assassain’s Creed» – med seg ferdige koder som både presse og publikum kan teste.

GamesCom er også en av de siste sjansene til å røpe noe helt ferskt samtidig som millioner av seere følger pressekonferansene direkte før sesongen går inn i den travle delen.

Kommer ikke et slikt nytt storspill ut i år, er det helt sikkert viktig for de store konsollkrigerne på markedet å etterlate inntrykket av at det er mye mer på gang. Nok til at du bør vurdere en Xbox One, PlayStation 4 eller Wii U.

Er Nathan Drake i Tyskland?

Får vi se mer «Uncharted 4» fra Sony klokka 19 i dag, storspillet vi foreløpig bare vet littegrann om? En dato til nyversjonen av «GTA V» passer helt sikkert til en av disse pressekonferansene vi står foran på denne GamesCom 2014-kick off-en.

Og hva med VR-brillene Morpheus, som hadde tatt baksetet under Sonys E3-pressekonferanse etter først å ha blitt annonsert på GDC i mars?

Hos PressFire får du denne uka både direktesendinger fra pressekonferanser, der du kan se disse briefene i vårt livestudio og diskutere med oss.

Resten av uka vil selvsagt også bestå av flere nyheter og intervjuer fra Köln og GamesCom.

FOTO (hovedbilde): gamescom-cologne.com.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3