«GTA V» kommer til pc og de nye konsollene

Avslørt under Sonys E3-brief.

10. juni 2014 05:54

(PressFire.no): Det føles som om ryktene har vært der så lenge vi har visst om eksistensen til «Grand Theft Auto V».

Natt til tirsdag ble det endelig bekreftet: Rockstars rekordspill kommer også til de nye konsollene, PlayStation 4 og Xbox One, i tillegg til pc.


– Drar nytte av ekstra kraft

Det var Sony som fikk æren av å avsløre dette under sin E3-pressekonferanse i Los Angeles. Like etterpå slapp Rockstar en trailer som legger til ytterligere et par plattformer.

Så langt har «GTA V» solgt over 30 millioner eksemplarer, fordelt på PlayStation 3 og Xbox 360.

«Grand Theft Auto V» vil dra full nytte av kraften fra PlayStation 4, Xbox One og pc – med grafiske og tekniske forbedringer over det hele, for å gi et nytt detaljnivå, sier Rockstar selv på sine hjemmesider.


Spillfiguren kan flyttes til ny plattform

De ramser videre opp at det blant annet innebærer tettere trafikk i Los Santos-traktene, mer finkornede teksturer og bedre oppløsning – noe utviklerne selv hevder vil by på enda mer liv i byene, i ørkenen eller ute på sjøen i traktene rundt Sør-California der eventyret jo utspiller seg.

Pc-eiere vil få nye videoredigeringsverktøy. Og, flerspillerdelen, «GTA Online», blir med over til disse nye plattformene.

I praksis skal du kunne flytte over figuren din og progresjonen du har på enten PS3 eller Xbox 360, sier Rockstar.

Lanseringen av «GTA V» til pc, PlayStation 4 og Xbox One skjer til høsten en gang.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3