Hvem er tøffest – Djengis Khan eller Aleksander den Store?

Slåsskamp med historisk sus blant ukas nedlastbare nyheter.

8. juli 2011 14:58

Om en uke tjuvstarter «høytiden» når det gjelder sommerlige, nedlastbare spill. Kvaliteten går opp, noen av de største kanonene rulles ut til Xbox LIVE Marketplace – og opptakten til Summer of Arcade-kampanjen skjer når «Ms. Splosion Man» detonerer på XBLA den 13. juli.

Denne uken er det imidlertid ikke så mye eksplosivt når det gjelder kvaliteten på de to nedlastbare på Xbox LIVE Marketplace. «Dead Block», et zombiespill med samarbeidsfokus, og «Deadliest Warrior: Legends» - slåssespillet med historisk sus, og oppfølgeren til fjorårets «Deadliest Warrior: The Game».

Mer om disse to litt senere.

På PlayStation Store har det også dukket opp noe nytt. For Plus-medlemmer er det også verdt å merke seg at det har blitt rullet ut en ny meny, slik det gjør hver måned. Det betyr at du har muligheten til å få kloa i noe gratis, og handle litt med reduserte priser.

 

Stort sommersalg på EA-titler

Og vi starter ukas gjennomgang med PlayStation Store og hva som åpenbarer seg i Plus-menyen. Bilaction-spillet med det fryktelig lange navnet, «Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars», er nå gratis. (Vanligvis koster det 75 kroner).

EA har smelt i gang et stort sommersalg, der du kan få kloa i en rekke titler med pene rabatter. Du får 50 prosent rabatt som Plus-medlem, 30 prosent om du ikke er det.

Blant annet «Shank» (37,50, før 75 kroner), «Dead Space: Ignition» (20, før 40), «DeathSpank» (49,50, før 99), «DeathSpank: Thongs of Virtue» (49,50, før 99), «The Fancy Pants Adventures» (37,50, før 75), «Tetris» (37,50, før 75), «MicroBot» (29,50, før 59), «3 on 3 NHL Arcade» (29,50, før 59) og «Spare Parts» (37,50, før 75 kroner).

Som Plus-kunde kan du dessuten skaffe deg tre nye Minis-titler gratis («Dr. Maybee and the Adventures Of Scarygirl», «JellyCar 2» og «Me, Monstar! Hear me Roar»). Samt PSOne-spillet «Legacy of Kain: Soul Reaver» (gratis, før 75 kroner). 

Les våre anmeldelser av:
«Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars».
«Shank».
«DeathSpank».
«The Fancy Pants Adventure».
«MicroBot».
«3 on 3 NHL Arcade». 

For å feire at PlayStation Plus i disse dager feirer ett år, lover Sony mer Plus-innhold i løpet av juli.

Over til den «vanlige» PlayStation Store-menyen. Der finner du det nedlastbare spillet med den appetittlige tittelen «Eat Them!». Spillet koster 59 kroner, men du kan også laste ned en gratisdemo om du bare vil teste litt. Spillet lar deg ta rollen som en gigantrobot, der du trasker rundt og skal knuse mest mulig, bygge enda heftigere roboter – og spise mennesker. («Eat Them!» kommer forresten med norske menytekster).

NB! Se trailer fra «Eat Them!» nederst.

Historisk slåsskamp

Et par titler som skulle vært lansert mens PSN var nede, har også havnet i menyene: «SEGA Rally Online Arcade» (59 kroner) og «Alien Zombie MegaDeath» (48 kroner). Sony lokker med at de som kjøper et 12 måneders Plus-medlemskap innen 3. august, får «SEGA Rally Online Arcade» til odel å eie.

Se trailere fra ukas nye PSN-titler:


«Eat Them!».
«SEGA Rally Online Arcade».
«Alien Zombie MegaDeath».

PSOne-spillet «Gex: Deep Cover Gecko» (75 kroner), Minis-spillet «Cohort Chess» (20 kroner) og «Tom Clancy’s GRAW 2» (199 kroner), konkluderer utvalget av nedlastbare PSN-spill denne uka.

Og da flytter vi blikket over på Xbox LIVE Marketplace der vi har fått to nye Arcade-titler. «Dead Block» (kommer også til PS3) er et litt annerledes zombiespill som innbyr til samarbeid (2-4). På mange måter likt det vi kjenner fra «Left 4 Dead» og lignende zombiespill, ettersom du er i en gruppe som prøver å overleve. Men her må du bygge blokkader, reparere vinduer ved å samle pinneved og virkelig svinge hammeren.

Ukas andre heter «Deadliest Warrior: Legends» og er et spesielt fightingspill basert på dokumentarserien til Spike TV. Fjorårets «Deadliest Warrior: The Game» lot oss måle krefter med ninjaer, sjørøvere og riddere. Nå er det noen av historiens mest kjente krigere som er i fokus. Aleksander den store, Attila, Djengis Khan og flere. Begge disse spillene er priset til 800 Microsoft-poeng (som tilsvarer 65 kroner).

Se trailere fra ukas nye XBLA-spill:


«Dead Block».
«Deadliest Warrior: Legends».

Ukas tilbud på XBLA er frontet av det flotte rollespillet «Torchlight» (nå 800 Microsoft-poeng, vanligvis 1200). Du kan også handle utvidelser til «Medal of Honor» og «Dante’s Inferno» til halv pris, eller konkurrere i heftige løp i «TNT Racers». Sistnevnte er et temmelig morsomt bilspill som er skildret fra oven, med fokus på sanking av power-ups og kjappe, intense runder. Ekstra gøy i flerspiller, selvsagt, og nå priset til 400 Microsoft-poeng (vanligvis 800). Tilbudene strekker seg til og med mandag 11. juli.

PS: Det foregår for tiden et stort sommersalg på Steam, i tilfelle du er på jakt etter å gjøre noen gode PC-spillkjøp. (Dette tilbudet avrundes søndag 10. juli).

Trailer fra «Eat Them!», ett av ukas nye PSN-spill:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3