3 on 3 NHL Arcade

Hockey à la Mario.

Fjorårets årgang av sportsspill fra EA står igjen som den sterkeste til nå. Ironisk nok peker flere «eksperter» på økt ressursbruk på FIFA, Tiger Woods, NHL og Madden i 2009-serien som én av grunnene til at resultatet fra 2008 ble svakere enn EA hadde håpet på, selv om anmeldelsene og entusiasmen rundt de populære franchisene stod i taket.

Finanskrise betyr garantert flere slike påfunn som «3 on 3 NHL Arcade» i tiden fremover. For å dra det enda lengre: graden av nytenkning som lavbudsjettitlene «Flower» og «World of Goo» er gode eksempler på, kombinert med lisensresirkulering som dette, øker nok i omfang i månedene som kommer.Tenk deg et «Mario Strikers Charged Football» blandet med EAs realistiske tolkning av hockeysporten, og resultatet er ikke så langt fra det du får i «3 on 3 NHL Arcade».

Spillet, som nå er ute på Xbox Live! og PlayStation Store til drøye femtilappen, er bygd på «NHL 09»-motoren men forenklet og overdrevet for å øke tilgjengeligheten.

Og resultatet er slettes ikke så verst.

GRISETAKLINGER BELØNNES

Her har du tre spillere på hvert lag pluss målvakt, og spillet lar deg ikke dvele lenge med innstillinger, formasjoner eller valg av taktikk.

Her er det hurra-meg-rundt, hoppla og rett inn i en kamp der du enten er blått eller rødt lag.

Mange vil sikkert kritisere spillet for å være for grunt, og bli skuffet over mangelen på ekte NHL-lag og få spillervalgmuligheter. «NHL 09» får bli løsningen for de som vil ha realismen og dybde.

Enspillerdelen er den minst interessante, for dette er morsomst mot en venn eller online. Du kan enten bruke det klassiske kontrolloppsettet eller den nye måten NHL de siste par årene har latt deg styre skuddene på, med høyre analoge stikke.

Sammenligningen med «Mario Strikers Charged Football» skjønner du når spillerne entrer isen, med store hoder og små kropper spredt utover en liten bane– og ikke minst når du kan oppnå power-ups gjennom å grisetakle motstanderen. Du kan blant annet forminske eller forstørre spillere, få superfart eller fryse motstanderen til isen.

Denne funksjonen kan for øvrig skrus av i menyen om du føler alt dette blir litt i meste laget.

VERDT EN FEMTILAPP

Det er ingen dommer på isen og derfor ingen regler, utvisninger eller icing. Bare gjør hva du vil, om det så innebærer å grisetakle eller spille lange pucker i en presset situasjon.

«FIFA Street»-spillene gjorde mye av det samme med fotballspillsjangeren, og vi tipper neppe feil om det dukker opp flere slike arkadesmåspill basert på lisensene til EA i årene som kommer.

Å spille mot en kompis eller online er å foretrekke, for filosofien bak spillet lar seg definitivt kombinere med en kjapp match og en voksenbrus eller to.

Prinsippet er såre enkelt: førstemann som oppnår et visst antall mål vinner, og kampene er delt inn i perioder med en liten pause mellom om du trenger en rask tur i kjøleskapet.

Mange vil sikkert sutre over det å selge slike minispill separat, spill som inntil nå nylig ville vært en naturlig bonusdel av et fullpriset NHL-spill.

«3 On 3 NHL Arcade» fremstår som god valuta for en drøy femtilapp, som jo tilsvarer en bussbillett og en kopp kaffe på 7 Eleven. For spillet er tuftet på en bunnsolid og velbalansert hockeyopplevelse som minner om storebror «NHL 09» – bare forenklet og gjort spiseslig for mange flere. Det er mer enn godt nok for meg.


Spillet ble lansert på PlayStation Store 5. februar og Xbox Live Marketplace 11. februar og prisen er drøye 50 kroner.

Oppsummering
Positivt
Negativt
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3