Hvem er din favoritt – Rayman, Dr. Mario eller Mega Man?

Gjensyn med alle tre blant ukas nedlastbare spill.

23. mars 2012 15:22

(PressFire.no): «Rayman» og «Mega Man» vender tilbake, du kan få en ny avtale med «Dr. Mario» – pluss et påfyll av «Modern Warfare 3»-innhold som er tilgjengelig for deg med en Xbox 360.

Det er bare noe av det som er nytt i digi-spillmenyene denne uka.

Vi har sett nærmere på nyhetene til Xbox 360, PS3, Wii og 3DS, og serverer et par spill nederst som du kan kose deg med her og nå.

Microsoft har for øvrig nylig annonsert en sprek vårkampanje, der et par av de største Arcade-spillene i år dukker opp. Blant annet «Minecraft» til Xbox 360, og oppfølgeren til det balanserende motorsykkelspillet «Trials HD».

Arcade Next, som den heter, starter med «Trials Evolution» den 18. april. Mer om disse fire spillene som er med i kampanjen leser du her.

To nye nedlastbare til Xbox 360

Det er to nye Arcade-spill ute denne uka. Først «Rayman 3 HD», som også er sluppet til PlayStation 3. 

«Sine Mora» er ukas andre. Et romskytespill av den typen vi har mange andre av i Xbox LIVE-biblioteket fra før.

Sistnevnte koster cirka hundrelappen og krydrer det tradisjonelle i sjangeropphavet sitt med et par friske tilskudd.

Blant annet gjennom boss-kamper designet av Mahiro Maeda, samt fokus på tid. For du har nemlig en klokke sentralt plassert på skjermen som er minst like viktig å forholde seg til som fiendene du skal skyte. Det er ulike måter du kan manipulere tiden på, og selvsagt rikelig med muligheter for å oppgradere våpen til flyet ditt underveis.

Se trailer fra «Sine Mora» her.

«»

Enda et oppusset Rayman

«Sine Mora» er utviklet av Digital Reality og Grasshopper. Spillet er forresten Xbox 360-eksklusivt.

Rayman trenger kanskje ikke særlig introduksjon? Det tredje plattformspillet i hovedserien, opprinnelig kalt «Rayman 3: Hoodlum Havoc» og lansert i 2003, er nå altså pusset opp til HD-grafikk (720p) og har fått støtte for trophies (PS3) og achievements (360).

Prisen er 65,- til Xbox, mens PlayStation-eiere må ut med 75,-. (Plus-medlemmer får imidlertid en rabatt, og slipper unna med 60 kroner).

NB! Se trailer fra «Rayman 3 HD» nederst i saken.

Mer «Call of Duty»

I lengre tid har «Call of Duty: Elite»-medlemmer fått tak i ekstra innhold etter lanseringen av bestselgeren i fjor høst. Nå har Xbox 360-eiere uten et premiummedlemskap av denne ekstratjenesten muligheten til å få kloa i de totalt fire nye flerspillerkart og to nye Spec Ops-oppdrag.

Alt som har kommet ut til nå av utvidelser, i én pakke.

Kartene er kalt Liberation, Piazza, Black Box og Overwatch, og du kan se dem presentert nærmere i denne traileren.

Microsoft sitter på en eksklusivitetsavtale en stund til (den varer ut 2012), så denne pakken kan foreløpig bare handles på Xbox 360. Den er priset til 1200 Microsoft-poeng, som tilsvarer en hundrelapp. Sannsynligvis går det en måneds tid før denne utvidelsen slippes løs til pc og PS3. Det har vært normen til nå når det gjelder «CoD»-eksklusiviteter til 360.

Du kan demoteste flykrigsspillet «Birds of Steel». Det gjelder både på PS3 og Xbox 360. Ukas XBLA-salg er viet ymse THQ-spill og utvidelser som nå kan kjøpes til halv pris. «BioShock 2»-innhold, for eksempel. Eller Arcade-spill som «Costume Quest», «Stacking», «Voltron: Defender of the Universe» og «Warhammer 40.000: Kill Team».

«Assassin’s Creed»-offensiv på PS3

PlayStation 3-eiere kan også få kloa i «Rayman 3 HD», samt «Tak: The Great Juju Challenge» (75 kr) som først kom ut i 2005 til blant annet PlayStation 2.

Det er en storstilt «Assassin’s Creed»-offensiv denne gang. En pakke bestående av de to første i denne serien kan handles fra PlayStation Store for 249 kroner. Det seneste eventyret, «Assassin’s Creed: Revelations», debuterer på samme digi-butikk denne helga. De første dagene er det klistret på en rabatt på 50 prosent for Plus-medlemmer.

To for én-tilbud er det også på de to «Bionic Commando: Rearmed»-spillene. Denne pakken koster 115 kroner, og er et eksklusivt tilbud for PlayStation Plus-folk. Ikke glem at «Trine 2» fortsatt er mulig å laste ned – helt gratis – om du er Plus-kunde. Dette tilbudet opphører snart, den 3. april, så last ned mens du kan!

NB! Alle nyhetene til PlayStation 3, Vita og PSP finner du på den offisielle PlayStation-bloggen.

Et par nye utvidelser, tilgjengelig både på PS3 og Xbox 360, er interessant. «Kingdoms of Amalur: Reckoning» har fått en innholdspakke som er kalt The Legend of Dead Kel. Denne koster 75 kroner (65 på Xbox 360). Her får du dra på eventyr til øya Gallows End, sammen med Captain Brattigan i en ny historie, med nye våpen og ferske sideoppdrag.

Den nye «Saints Row: The Third»-utvidelsen er kalt The Trouble With Clones, og er gratis om du har investert i et season pass til dette spillet. 

Pillebruk hos Nintendo

Vi får et gjensyn med «Dr. Mario» på Nintendo 3DS denne uka. Mer spesifikt er det snakk om Game Boy-versjonen av det gamle puzzle-spillet.

Som alltid er det meningen å samle rekker på fire med piller av samme farge.

Les mer om spillet her.

På Wii er det også en gammel klassiker som lurer. «Mega Man V» kom først ut her hjemme i 1993, men gjør comeback på Virtual Console-tjenesten til Nintendo.

NES-spillet er av den herlig vanskelige typen, og selv om det kanskje ikke når helt opp til de tre første spillene i serien er det ikke dumme greiene du får her heller.

Spill også på 123spill!

For deg som bare vil ha en kjapp spillfiks, helt gratis, så drifter vi også 123spill.no. Her er to gode og populære spill fra den siden den siste uka:

Spikes Tend to Kill You 2

Kanskje det vanskeligste spillet vi har på 123spill? Kom deg fra venstre til høyre, styr med piltastene og hopp med mellomromstasten.

Causality 6

Tre nye baner med strekmenn du må ta av dage! Bare pass på så ingen av de andre ser at noen dør. Klikk rundt for å få ting til å skje!

Traileren fra «Rayman 3 HD», nå ute til både PlayStation 3 og Xbox 360:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3