Hva skal til for å lage «Modern Warfare 3»?

Over 500 mennesker og sju spillstudioer.

8. september 2011 11:05

Det er ingen som helst tvil om at det neste «Call of Duty» er big business for Activision. Spillserien, som i fjor overgikk seg selv med «Black Ops» – tidenes mest innbringende underholdningsvare – sysselsetter mer enn 500 mennesker.

«Call of Duty: Modern Warfare 3» slippes 8. november, og nylig hadde PressFire en mann på plass da Call of Duty XP gikk av stabelen i Los Angeles. Der fikk han blant annet servert nyheter om en helt ny Xbox 360-konsoll som får «MW3»-finish, så premieren på en helt ny og påkostet fan-film – og ikke minst; en mulighet til å teste flerspillerdelen pluss de siste nyheter om «Call of Duty: Elite»-tjenesten.

- Vi trenger en hel liten landsby

I forbindelse med Call of Duty XP snakket Dave Stohl fra Activision Blizzard med GamesBeat om hvilke ressurser som er satt av for å lage «Modern Warfare 3».

Det har tidligere vært nevnt at over 500 utviklere jobber med denne merkevaren, noe Stohl bekrefter med følgende kommentar:

- Det trengs en hel liten landsby i dette tilfellet.

Hele sju spillstudioer er involvert: Infinity Ward og Sledgehammer Games lager hovedspillet til PC, PlayStation 3 og Xbox 360, mens Raven Software («Singularity») jobber med å lage de nedlastbare utvidelsene som kommer i kjølvannet av spillslippet. Treyarch, som stod bak fjorårets «Call of Duty: Black Ops», lager Wii-versjonen av «Modern Warfare 3», mens n-Space lager Nintendo DS-utgaven.

I tillegg jobber det nystartede studioet Beachead med Call of Duty: Elite – tjenesten som kommer samtidig med «Modern Warfare 3», som tilbyr mengder av statistikk og ekstratjenester myntet på «CoD»-fellesskapet, og Demonware er sysselsatt med å lage nettverkskoden til dette flaggskipspillet for Activision.

«Call of Duty: Modern Warfare 3» lanseres til konsoller og pc den 8. november.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3