Hva skal du spille i helga?

Bilspillsalg, indie-godbiter på mobil og eventyrklassikere.

9. november 2012 15:08

(PressFire.no): Mens det er plenty svære spill å velge mellom akkurat nå, blant annet «Halo 4», «Assassin’s Creed III» og det nært forestående «Black Ops II», er det selvsagt også noen mindre profilerte spill der ute som vi syns fortjener litt oppmerksomhet.

Denne helga anbefaler vi et lite knippe slike. Det er også noen interessante salg for tiden.

 

Seks Android-spill – betal hva du vil

Mange kjenner til det fantastiske konseptet Humble Bundle, hvor du kan betale hva du vil for en pakke spillgodis. Det som gjør det enda bedre, er at du kan velge hvordan du fordeler pengene dine mellom utvikler, veldedighet og distributøren.

Nå er fjerde Android-pakke på plass, og inkluderer pek-og-klikk-elsklingen «Machinarium» (hvis du betaler mer enn seks dollar) og en betaversjon av den vakre indie-perlen «Superbrothers: Sword & Sorcery EP».

Videre får du med fysikkpuslespillet «Crayon Physics Deluxe» og en tur til mars med smaken av metroidvania i «Waking Mars». Du får også puslespillet «Splice» og det vakre og originale strategispillet «Eufloria».

Les også: Vår anmeldelse av «Machinarium».
Se også: En filmsnutt om Humble Bundle-pakken.

Stort bilspillsalg

Nå ruller et stort salg av ymse bilspill på PlayStation Store. Noen av godbitene er halvert i pris i denne perioden, og på listen finner vi flere titler vi i PressFire liker veldig godt.

«DiRT 3», «Driver: San Francisco», «Split/Second: Velocity» og «Ridge Racer Unbounded», for eksempel.

Salget tipper vi er for å lede oppmerksomheten mot lanseringen av «Little Big Planet Karting» som kom denne uka. «ModNation Racers»-spillene – utviklet av folka som nå er aktuelle med «LBP Karting» – er selvsagt også på salg.

Sjekk hele utvalget om du føler for et PS3-bilspill til en pen pris. Enkelte av titlene er på salg til 14. november, andre er rabattert til og med 21. november.

Finnene i Remedy («Alan Wake») frister med at deres «Death Rally» er gratis å spille på Steam denne helga. Blir du imponert over deres actionspekkede bilspill skildret i fugleperspektiv, kan du kjøpe det til halv pris på pc før mandag.

Det litt spesielle med «Death Rally» er at det startet som en pc-tittel i 1996, en remake/oppfølger kom til mobil i fjor - og i august i år lanserte de den nye versjonen på pc også.

Se også: Trailer fra «Ridge Racer: Unbounded».
Se også: Trailer fra «Driver: San Francisco»

Telltalesnacks til gi-bort-pris

Da den legendariske eventyrspillarmen av LucasArts la inn årene, stiftet mange av de viktigste skrottene Telltale Games. På relativt få år har det lille selskapet vokst seg stort, og skapt en helt ny form for pek-og-klikkeventyr basert på kjente merkevarer.

I helga har spillsjappa GOG et stortilbud på mange av Telltales beste eventyrspill. Tre sesonger av «Sam & Max», «Wallace & Grommit», «Back to the Future: The Game» og «Tales of Monkey Island» tilbys alle med 80 prosents rabatt.

Her strekker eventyrene seg fra det halvalvorlige til det regelrett surrealistiske, med én viktig fellesnevner: de får deg til å le.

Så har du noe å gjøre mens du venter på siste episode av «The Walking Dead»-spillet deres også.

Se trailer fra «Sam & Max: The Devil's Playhouse».


Se trailer fra «Monkey Island». 

Tekst: Jarle Hrafn Grindhaug, Lasse Lervik og Kjetil Svensen.

Hvilke spill har du planer om å forlyste deg med denne helga?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3