Hva skal du spille i helga?

Her har du noen anbefalinger - samt sjansen til å få en «Hawken»-betanøkkel.

26. oktober 2012 15:49

(PressFire.no): Denne uka er det selvsagt flere storspill ute i hyllene. Noen bra eller fantastiske, andre er ikke verdt å blåse fem hundrelapper på.

Hver helg skal vi i PressFire-redaksjonen trekke ut noe vi mener er verdt å spille. Vi blander denne gang mellom noe brennaktuelt, en luring som er på salg – pluss en dose rollespillnostalgi i moderne innpakning.

Helt til slutt finner du et gavedryss, om du har lyst på en gratis betanøkkel til «Hawken».

I kommentarfeltet finner du garantert noen innspill og anbefalinger fra andre lesere, eller du kan komme med en slik selv hvis du vil dele med resten av verden hva du skal spille i helga.

«Forza Horizon»

Plattform: Xbox 360.

«Forza Motorsport»-serien har for mange representert noe av det ypperste innen bilspill. Det er blandingen av fysikk og kjørefølelse, og bilkatalogtilnærmingen til hundrevis av snadderdoninger som frembringer denne vellysten.

I «Forza Horizon» er følelsen overført, bare litt forenklet. I stedet får du kjøre ut av de lukkede banene og oppleve en diger sandkasse fylt av morosaker. I bakgrunnen er det storslått natur, støvete ørken virvler opp fra dekkene – og musikken pumper ut av høyttalerne (hvis du velger å ha en av de tre radiokanalene påskrudd, da).

«Horizon» er variert og innholdsrikt, så du har mer enn nok å gjøre inntil den første utvidelsen kommer i desember, der det legges til gjørmete racing og ytterligere noen biler. Spillet er lansert nå.

Se trailer her.
Les vår anmeldelse her.

«Dead Nation»

Plattform: PlayStation 3.

Hva er vel gunstigere for litt bromance eller romance enn å være samlet i krigen mot zombier?

I den finskutviklede actionperlen «Dead Nation» (2010) samarbeider du med en kompis om kampen for tilværelsen, gjerne med oppgraderbare våpen som inspirerer kreativitet.

Dette kvalitetsspillet inngår i Sonys Halloween-tilbud for PlayStation 3 nå for tiden, og er rabattert på PlayStation Store.

Se trailer her.
Les vår anmeldelse her.

«Legend of Grimrock»

Plattform: Pc.

På starten av nittitallet hadde rollespillene en litt annen form. Storhetene «Lands of Lore» og «Eye of the Beholder» skildret ren og skjær utforskerglede – spenningen av å smyge seg gjennom dunkle korridorer på jakt etter nye skatter – heller enn utstrakte landskap og avanserte kampsystemer.

I år, cirka 20 år senere, tok en bunt finner opp stafettpinnen med «Legend of Grimrock». Tanken er den samme: plog deg gjennom dystre katakomber og løs gåter når fiendefaunaen stopper opp. Selv om mye har skjedd i sjangeren siden da, har dette spillet en helt unik følelse av å ferdes i det ukjente.Med et egenkomponert firspann denger du skjeletter, spøkelser og zombier. Nå og da stopper du opp for å løse oppdrag eller plukke opp snadder fra kister. Om du er ramsalt og spiller «old school mode», kan du til og med belage deg på å tegne egne kart av rutene du ferdes i, akkurat som i gamle dager.

I helga selger retrosjappa GOG spillet til i overkant av 40 kroner. Da har du glimrende underholdning for mange helger fremover, og det i en adskillig lekrere form enn de gamle ringrevene kan skilte med.

Se trailer her.

«»

Vil du ha betanøkkel til Hawken?

Hvis du har lyst på en betakode til «Hawken» kan du få en slik her og nå.

Vi i PressFire har 1500 betanøkler å gi bort til våre lesere, og holder på med dette gavedrysset helt til det er tomt.

Mech-spillet «Hawken» får lansering først 12. desember. Denne lukkede betaen starter 26. oktober og varer til 29. oktober, altså mandag.

Skriv inn en epostadresse i feltet under, og du får kode sporenstreks! 

TEKST: Lasse Lervik, Jarle Hrafn Grindhaug og Kjetil Svensen.

Hva skal du spille i helga? Har du en brennende anbefaling? Bruk kommentarfeltet under.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3