Hva med å bli etterlatt mutters alene på månen med noe livsfarlig i hælene?

Rutine, du liksom.

26. juni 2013 19:06

(PressFire.no): Noen setter pris på spill som formerlig vrenger svetten ut av dem med psykisk terror og angstfylt ensomhet som hovedverktøy. De kunne knapt ha levd i en bedre tid.

Skrekkspillene har fått en ny vår i disse dager, og «Routine» er en av de kommende utgivelsene som har veldig lyst til å skremme vannet av deg.

I en ny trailer (nederst), som for første gang viser spillbare sekvenser, får man smake på hvor kjipt det er å være ensom og alene på månen.

Minimalistisk grøsser

Indiespillet er håndverket til firspannet LunarSoftware, som har valgt å gå ned en veldig minimalistisk sti med sitt første spill.

Her blir det ingen grensesnitt, overordnede mål eller støyende poengtaking. I stedet skal du simpelthen tusle gjennom romstasjonen etter svar på hva i alle dager som har hendt.

Alle andre har selvsagt forsvunnet, og du har noe illsint i hælene. Om det får tak i deg, må du starte på nytt. Døden er varig i «Routine». 

Spennende tider

Om «framtida, bare at det er framtida slik man så den for seg på åttitallet» ikke er det som frister mest akkurat nå, står også en rekke andre utviklere klare med nye skrekkspill framover.

«Amnesia: A Machine for Pigs», oppfølgeren til kritikerfavoritten «Amnesia: The Dark Descent», utgis på sensommeren en gang etter en nylig utsettelse.

Hamar-studioet Krillbite skal for sin del tolke livet som mørkredd toåring i folkefinansierte «Among the Sleep». Det blir deres første store spillutgivelse.

«Resident Evil»-skaperen Shinji Mikami pønsker også på noe uhyre makabert og nervepirrende med «The Evil Within».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3