I verdensrommet kan ingen høre deg skrike

Skrekkspillet «Routine» gjør døden permanent.

15. august 2012 13:49

(PressFire.no): Verdensrommets stummende stillhet har vært bakteppet for noen av skrekkfiksjonens gyseligste fortellinger. Det er noe altoppslukende og evig med den bekmørke toppetasjen som gir panikken en ekstra dimensjon.

De tre britiske indieutviklerne i Lunar Software følger i fotsporene til spill som «Doom» og «Dead Space», og jobber med sitt forsøk på å gjøre mareritt ut av romeventyrene våre. Det skriver Joystiq.

Skrekkspillet «Routine» har førstepersonsperspektivet som hovedvåpen, men fjerner konvensjonelle verktøy som grensesnitt, siktekryss og interessepunkter.

Helt åpen struktur

Resultatet er at du trasker rundt i dunkle omgivelser på en månebase, som har Unreal Engine å takke for det imponerende utseendet sitt, og gjør alt du kan for å overleve når kollegaene dine forsvinner en etter en.

Blant spillets mest interessante finesser finner vi permadød. Her er det ingen lagringspunkter å lene seg på - om man gir tapt for mørket så er det bare å starte på nytt igjen.

- Den fullstendig åpne opplevelsen lar deg utforske hvilken som helst del av månebasen og finne hemmeligheter som andre spillere gikk glipp av, lyder den offisielle hjemmesiden.

Månedens smak

«Routine» føyer seg inn I en stadig lengre kongarekke av psykologiske skrekkspill som bruker minimalisme og antydninger for å drive deg til vanvidd.

Svenskutviklede «Amnesia: The Dark Descent», som forresten har en oppfølger på vei, omtales av mange som «tidenes skumleste spill» og har vært en tydelig inspirasjon for mange skrekkspill de siste årene.

Gratisslageren «Slender» har blitt en aldri så liten farsott den siste tiden, og norske «Among The Sleep» - hvor du styrer et to år gammel barn - fikk svært solid mediedekning da det ble annonsert.

Det kan bli noen krevende år for nervene våre.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3