Hva kommer etter «LittleBigPlanet»?

- Vi jobber med noe som er enda mer ambisiøst.

28. juni 2012 20:14

(PressFire.no): Media Molecule har de sista åra jobbet med «LittleBigPlanet»-spillene. Disse kreative plattformspillene har endret måten brukerskapt innhold har blitt en viktig del av opplevelsen.

I det første «LittleBigPlanet» kunne du lage egne brett og fantasifulle kostymer. Skape, spille og dele var det fengende mantraet.

I oppfølgeren, som kom i fjor, ble dette aspektet utvidet til at du også kan lage egne spill i selve spillet.

Media Molecule sa i fjor at de tar en pause fra «LittleBigPlanet» på ubestemt tid. Nå vil de i stedet fokusere på et helt nytt prosjekt, kanskje til PlayStation 4 og den håndholdte PlayStation Vita.

Sysselsatt med PS4?

I noen stillingsannonser, der de nå ser seg om etter forsterkninger, kommer det fram at det Sony-eide spillstudioet vil ha utviklere til å lage spill til «flere plattformer».

Betyr det at de jobber med spill til PlayStation 3-arvtageren, kanskje også til Vita?

Det antydes i tillegg at de ikke bare jobber med ett, men flere spill.

- Hos Media Molecule jobber vi for øyeblikket med helt nye merkevarer, som er enda mer ambisiøse enn «LittleBigPlanet» var da det ble lansert for seks år siden, står det på nettsidene deres.

Det heter videre at de jobber med «ett stort prosjekt», en såkalt AAA-tittel, som de er helt i startgropa med.

I noen av de andre stillingsbeskrivelsene går det fram at de har flere spill under utvikling, og vil ha fleksible folk som er i stand til å hoppe fra det ene til det andre prosjektet.

Mer Sackboy i høst

I september kommer et «LittleBigPlanet» til PlayStation Vita. Media Molecule er ikke involvert, for det er svenskene i Tarsier som lager dette håndholdte spillet.

Vi testet nylig en betaversjon. Ut i fra den testen er det tydelig å se at Tarsier virkelig har tenkt å ta i bruk noen av særegenhetene til Vita, som den trykkfølsomme for- og baksiden pluss gyroskopet.

I ett brett må du flytte og skyve på blokker og ulike hindre, få Sackboy trygt gjennom laserstrålene mens du ommøblerer på miljøet – og må attpåtil legge en finger på en skjerm som ber om å få scannet «fingeravtrykket» ditt.

Det brukerskapte aspektet fra «LittleBigPlanet 2» (PS3) og Vita-spillet skal kobles sammen, slik at du kan dele kostymer og annet innhold mellom disse to.

«LittleBigPlanet Karting», et spill som «ModNation Racers»-folka i United Front Games sysler med, kommer også ut i løpet av året. Dette spillet lanseres til PlayStation 3 i høst.

Sony har forresten nylig fristet med at du kan få betatilgang til akkurat dette spillet.

«LittleBigPlanet Vita» kommer i september.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3