Hva har imponert fra E3 til nå?

Oppsummering fra pressekonferansene som åpnet showet.

30. juni 2012 23:46

(PressFire.no): Nå er vi omtrent halvveis. I løpet av uka skal spillskapere forsøke å overbevise, vi får sett nærmere på spillene som frontet pressekonferansene tidligere denne uka - og PressFire har avtaleboka full med intervjuer de neste dagene.

NB! Her finner du alle E3-sakene våre.

I går hadde Nintendo sin Wii U-fikserte pressekonferanse, der de avslørte hvilke spill som kommer til lanseringen av deres neste konsoll. Men det startet altså med pressekonferansene til Microsoft, Sony, Electronic Arts og Ubisoft.

Her finner du noen høydepunkter som åpnet E3. 

Hacking ble erstattet med «standardplaffing»

Den største nyheten fra pressekonferansene er Ubisofts «Watch Dogs». 

Spillet, som frem til tirsdag kveld var en godt bevart hemmelighet, dreier seg rundt en hacker i en storby som sniklytter på tilfeldige forbipasserendes telefonsamtaler, endrer trafikklys for å fremprovosere kollisjoner og i det hele tatt tukler med elektronikken som utgjør hverdagen vår.

Den elegante og nedpå stemningen er som tatt ut av en av de nyere William Gibson-romanene, og følelsen av å snoke i virkelige folks privatliv er sterkt til stede.

Hvor dype hackermekanismene vil være er imidlertid uvisst så langt. I andre halvdel av demonstrasjonen ble hackingen forlatt til fordel for veldig tradisjonell pistolplaffing. 

Her ser du den første traileren fra «Watch Dogs».

Knallsterkt fra Ubisoft

Generelt var det Ubisofts pressekonferanse som gjorde sterkest inntrykk ved messestart.

Der Sony, Microsoft og EA stort sett fremsto med rene pliktløp, hadde det franske selskapet foruten «Watch Dogs» også sterke kort som «Tomb Raider», «Far Cry 3», «Splinter Cell: Blacklist», «Rayman Legends» og «Assassin’s Creed III» på hånden.

Sistnevnte dukket også opp hos Sony, hvor sjøslag ombord på en skute ble vist frem.

Inspirasjonen fra Rockstars «Red Dead Redemption» er også tydelig, men jaktsekvensene og villmarkslivet oppleves ikke som noen blåkopi. Etter et litt skuffende «Revelations» tyder mye på at «Assassin’s Creed III» vil bli det friske pustet serien trenger.

«»

Heavy Rain-folkas nye ble endelig avslørt

Hos Sony var det ellers premiere for «Heavy Rain»-studioet Quantic Dreams nye tittel, «Beyond: Two Souls», med Ellen Page («Juno», «Inception») i hovedrollen. Hun spiller en forfulgt jente med overnaturlige evner.

Denne tematikken kan slå begge veier for den historiefokuserte spillregissøren David Cage.

Mens «Heavy Rain» fungerte fordi det hadde en trygg og tradisjonell thriller-historie, har Cage også den ambisiøse overnaturlige forløperen «Fahrenheit» på samvittigheten. Tidvis glimrende og atmosfærisk, men fortellingen skled ut i rent visvas i siste tredjedel. Quantic Dream har både teknikken og talentet i boks, med «Beyond: Two Souls» er spørsmålet rett og slett hvorvidt Cage klarer å tøyle seg.

NB! I dag lekket det en 25 minutter lang video fra E3 som viser oss mer av spillet enn det vi fikk servert i den første traileren.

Mer enn bare zombier å tenke på

I første demonstrasjon av «The Last of Us» fra «Uncharted»-studioet Naughty Dog sto action i sentrum. Den dekningsbaserte skytingen som ble vist frem på E3 gjør at spillet det «The Road»-inspirerte spillet minner mer om «Uncharted» enn det som har vært signalisert på forhånd.

Håpet er at man likevel klarer å fremdyrke en lavmælt og minimalistisk egenart, i motsetning til «Uncharted» - vi trenger ikke nok et spill hvor man knerter 40 slemminger før man har fått i seg en slurk kaffe.

Rapporter fra spilljournalister som har testet andre deler av spillet tyder også på at dette vil være tilfelle. 

Microsoft viste på sin side muskler med «Halo 4». Alt peker mot en tradisjonell «Halo»-opplevelse, men ny teknologi og penere grafikk gjør at dette kanskje er spillet som har smakt mest av 2012 på E3.

Det bekmørke «Star Wars 1313» er også et spill det er all mulig grunn å følge med på

Resten av denne uka får du servert flere ferske nyheter og intervjuer fra den store spillmessa. Den menyen serverer vi her.

TEKST: Martin Bergesen og Kjetil Svensen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3