Hva har denne dronen med «Call of Duty» å gjøre?

Roterende ledetråder om storspillet. Se den utrolige videoen.

26. april 2012 15:15

(PressFire.no): Det brygger nå opp til avsløringen av det neste «Call of Duty»-spillet.

Men blir det «Black Ops 2» eller «Call of Duty: Eclipse»?

Ryktene om førstnevnte har flydd i flere måneder allerede, mens «Eclipse» er tittelen (eller kodenavnet?) på PR-materiell som enkelte spillforhandlere i USA allerede har mottatt, skrev Kotaku om nylig.

Fristing med fire rotorer

Spillutgiveren Activision har allerede begynt å friste på den offisielle nettsiden sin:

1. mai er datoen å merke seg - for da blir spillet formelt avslørt.

I mellomtiden har det dukket opp noen ledetråder og en film som setter fantasien i sving.

En video fra FPS Russia, også lenket til fra CallofDuty.com, viser en fjernstyrt, futuristisk drone med fire rotorer (kalt Quadrotor, en påstått prototyp).

FPS Russia-filmen er åpenbart et vellagd PR-stunt.

Daily Mail gikk imidlertid rett i baret og skrev først om dette som om det var eksakt vitenskap. De la tydeligvis ikke merke til at fysiske lover ikke ser ut til å gjelde her. Senere måtte Daily Mail oppdatere sin artikkel om Quadrotor.

NB! Se filmen nederst i saken.

- Dukker opp i «Call of Duty»

Våpenet kommer ikke til å bli tatt i bruk før om 10-15 år, påstås det i filmen.

- Men jeg har hørt at det kanskje dukker opp i det neste «Call of Duty»-spillet, sier programlederen med sin brede, russiske aksent.

- Takk til mine venner i «Call of Duty», som har sponset denne filmen, sier han avslutningsvis i videoen du ser nederst.

FPS Russia-programlederen er i virkeligheten YouTube-fenomenet Kyle Myers, bosatt i staten Georgia i USA. Han har millioner av seere når han trer inn i rollen som sitt alias, Dmitri, for å teste våpen.

Dronen gjenskapt i et spill

Like før helga har in-game-bilder fra et spesial-effektfirma basert i USA, Reel EFX, lekket på nett. Folk som har jobbet med et visst spill.

Bildene lå ute på deres hjemmesider en stund, men er nå fjernet.

MP1ST.com hevder bildene lå sortert under en kategori kalt «Call of Duty». Nettsiden har også lenket videre til en bak kulissene-film som viser hvordan Quadrotor ble lagd.

Dagbladet har tidligere skrevet om forskere og studenter ved Universitetet i Pennsylvania som har fått 16 «nano quadcopters», små droner, til å fly i tilnærmet perfekt formasjon mens de forserer vanskelige hindere. Forskerne selv tenker seg at dronene skal settes inn ved naturkatastrofer og forskjellige militære scenarioer en gang i fremtiden. 

Det er ikke sikkert dronene har planer om å ta over verden. Kanskje de bare vil starte et band?

FOTO:  Reel EFX (via MP1ST) og FPS Russia/CallofDuty.com.

Den 1. mai skal Activision avsløre de første detaljene om det neste spillet i «Call of Duty»-serien. Her demonstrerer Dmitri (Kyle) fra FPS Russia «Charlene»:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3