Håp for «Project Gotham»-studioet?

- Microsoft har forhørt seg om mulighetene for et oppkjøp.

18. november 2010 15:25

Nylig skrev vi at Activision nå vurderer å legge ned eller å selge studioet bak «Project Gotham Racing»-serien og «Blur». 200 personer skal nå gå gjennom tre måneders oppsigelsestid, som er i henhold til den britiske arbeidsmiljøloven.

Men nå viser det seg at det allikevel kan være håp om å redde disse spillskaperne – kilder hos Bizarre har nemlig fortalt at det er flere selskaper som er interessert i å kjøpe dem.

Deriblant deres tidligere partner, Microsoft.

Etter en trist dag i går, hevder nå en kilde at stemningen i selskapet har blitt løftet betraktelig etter et stort møte tidligere i dag. På møtet kom det nemlig frem at flere har meldt sin interesse for å kjøpe studioet.

Tilbake til Microsoft?

Kilden ville ikke avsløre hvilke selskaper det var snakk om, men en annen kilde kunne avsløre at Microsoft er ett av disse selskapene.

- Microsoft er ikke dumme. De vet vi har talent og har snakket med Activision om oss, skal kilden ha sagt til develop-online.net.

Ironisk nok laget Bizarre Creations den Xbox-eksklusive racingserien «Project Gotham Racing» for Microsoft før Activision kjøpte studioet i 2007. Det har dukket opp informasjon i det siste om at Microsoft nå ser etter en ny utvikler for å ta over «Project Gotham Racing»-serien.

Dermed er det faktisk mulig at den kritikerroste racingserien havner tilbake i hendene til den opprinnelige mammaen og pappaen; Bizarre Creations og Microsoft.

Om nettopp det skulle bli en realitet, spørs det om ikke Bizarre må be Microsoft om unnskyldning for noen av uttalelsene som falt etter at Activision-oppkjøpet var et faktum. Martyn Chudley, kreativ regissør hos Bizarre, sa nemlig dette om Microsoft i et intervju med Edge i fjor:

- Vi begynte å bli desillusjonerte med Microsoft og de startet i tillegg å oppføre seg vel forretningsmessig og arrogant på grunn av et skifte i maktbalansen mellom dem selv og Sony.

- Vi hadde et virkelig godt forhold helt frem til slutten, men det fantes alltid andre agendaer, primært vedrørende salg av Xbox-konsoller, fortalte Chudley til Edge.

Det siste spillet i «Project Gotham»-serien var «Project Gotham Racing 4», som ble sluppet til Xbox 360 i 2007.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3