«Blur»-spillstudioet i fare

Activision vurderer å legge ned Bizarre Creations.

17. november 2010 09:31

I går lekket ryktene om at Activision er i ferd med å legge ned «Blur»- og «James Bond: Blood Stone»-utvikleren Bizarre Creations. Studioet har en spesiell plass i hjertet hos bilglade Xbox-eiere, for Bizarre hadde nemlig stor suksess med Project Gotham Racing-serien.

Ryktene skal ha oppstått da Traveller’s Tales-sjefen Jon Burton twitret at «det er en trist dag for spillutviklere» og at han «er virkelig glad for at han ikke solgte selskapet sitt til Activision».

Etter denne meldingen skal flere personer i den britiske spillutviklerbransjen ha twitret at Activision nå har sagt opp 200 utviklere i Bizarre Creations og at selskapet står i fare for å bli lagt ned.

I ettertid har den Activision-ansatte Dan Americh lagt ut en blogg som forteller at studioet går gjennom forandringer, noe som ikke nødvendigvis betyr at de legges ned.

Etter alle historiene om nedleggelse, har Activision valgt å gå ut med en offisiell uttalelse som bekrefter at studioets fremtid vurderes:

- I løpet av de tre siste årene, etter at vi kjøpte Bizarre Creations, har racingsjangeren forandret seg betydelig. Selv om vi gjorde en stor investering i å lage en ny merkevare med «Blur», fant det ikke sitt publikum kommersielt sett.

- Bizarre er et veldig talentfullt team med utviklere, men på grunn av økonomiske faktorer i markedet ser vi nå på mulighetene for fremtiden til studioet, inkludert et mulig salg, skal Activision ifølge Eurogamer.net ha sagt i en uttalelse.

En kilde skal ha bekreftet overfor spillnettstedet Giant Bomb at Bizarre Creations nå går gjennom en 90 dagers vurderingstid med oppsigelser, i henhold til britisk lov.

Bizarre Studios er også kjent som studioet bak den kritikerroste racingserien «Project Gotham Racing» til Xbox og Xbox 360. Men etter at Activision i 2007 kjøpte studioet for å kunne etablere seg innen racingspillsjangeren, har de kun gitt ut «Blur» og nylig lanserte «James Bond: Blood Stone».

Etter bruddet med Microsoft har det Liverpool-baserte studioet også uttalt at «Microsoft ble for arrogante» og hadde for høyt fokus på konsollsalg. Microsoft på sin side skal nå være på utkikk etter et nytt studio til å ta over uviklingen av fremtidige spill i «Project Gotham»-serien.

Bizarre har også stått bak «The Club» og Xbox LIVE Arcade-klassikeren «Geometry Wars».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3