Leter etter ny Project Gotham Racing-utvikler

Microsoft skal ha begynt planleggingen av et nytt bilspill.

2. november 2010 08:26

Etter at Bizarre Creations på bittert vis brøt samarbeidet med Microsoft og i stedet havnet under vingene til Activision, har PGR-serien ligget brakk. Men Microsoft eier fortsatt merkenavnet, og ting kan tyde på at man nå har planer om å bruke startkablene på den avholdte bilspillserien som er Xbox 360-eksklusiv.

Develop har nemlig snakket med kilder som hevder at Microsoft har hatt møter med flere europeiske spillstudioer for å finne en verdig arvtager. Bizarre Creations var sist aktuelle med «Blur», bilspillet som kom ut i vår og som ble omtalt som «Mario Kart for den tålmodige som vet å sette pris på tidvis kaotiske onlinekonkurranser», da PressFire anmeldte bilspillet.

Nå i høst slipper de James Bond-spillet «Blood Stone», et spill som i sommer først ble annonsert med en Grammy-vinnende britisk sangfugl medvirkende, og som lanseres 5. november til PC og konsoller.

I 2007 ble det fjerde og foreløpig siste PGR-spillet lansert, og omtrent samtidig kjøpte Activision Bizarre-studioet. Samtidig gjorde Microsoft det klart at man ikke hadde tenkt å gravlegge bilspillserien.

- Project Gotham Racing er en signaturmerkevare for Xbox 360 og Xbox LIVE, og vi planlegger å fortsette serien ,men har ingenting å annonsere foreløpig, sa Microsoft ifølge 1UP i 2007.

Forrige måned la Sumo Digital igjen noen hint om at de kanskje er en av de aktuelle kandidatene til å ta over stafettpinnen? Om halvannet år vil det ifølge Eurogamer, som snakket med Sumo Digital, komme ut et spill som vil skille seg radikalt fra de andre spillene fra denne utvikleren basert i Sheffield, England – og som er sponset «av et stort hardware-selskap».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3