Her vinner de seks millioner kroner

«League of Legends»-kongene er kronet.

15. oktober 2012 14:10

(PressFire.no): Før helga røpet vi finalistene i årets verdensmesterskap i «League of Legends», som skulle spille om førstepremien på én million dollar og de fortsatt formidable 250 000 dollarene til andreplassen.

Siden den gang har Taipei Assassins og Azubu Frost spilt sin «beste av fem»-rekke, men oppgjøret kunne nok ha vært jevnere.

Til tross for at de spilte en sterk førstekamp og startet med en seier, måtte Azubu Frost se seg knust av konkurrentene fra Taiwan - som vant de tre påfølgende kampene, ifølge Gamespot

Tatt for juks

Allerede under semifinalene fikk sluttspillet en bitter bismak, etter at en deltaker på Azubu Frost ble tatt for å sniktitte på et oversiktskart i salen. 

Arrangørene Riot Games besluttet at informasjonen de fikk ikke var kritisk samt at de spilte mye bedre enn konkurrentene, og lot dem gå videre til finalen mot at de betalte en bot på 30 000 amerikanske dollar.

Finalekampene ble spilt i Galen Center i Los Angeles, hvor samtlige 10 000 seter skal ha vært fylt av skuelystne spilltilhengere.

Samtidig skal over 900 000 spillere ha fulgt oppgjøret hjemmefra via livesendinger. Disse opptakene går fortsatt i reprise.

Verdenes største dataspill?

«League of Legends» er et strategispill hvor man velger blant et rikt galleri av helter, og bruker ulike egenskaper mot data- og spillerstyrte motstandere i håp om å knerte basen deres.

Spillet er basert på det populære «Warcraft III»-kartet «Defense of the Ancients», som fortsatt er uhyre populært - ni år etter at det debuterte.

I juli erklærte Forbes at «League of Legends» er verdens mest populære dataspill, en påstand utviklerne Riot Games også understreker.

Deres ferske statistikker hevder at 70 millioner brukerkontoer er lagd i spillet, og at 12 millioner av dem er i aktivitet hver dag. Målt etter antall spilltimer hver måned, mener Riot Games at «League of Legends» er verdens mest populære dataspill.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3