Her skal det spilles om seks millioner kroner

Finalen i «verdens største dataspill» står på trappene.

11. oktober 2012 10:24

(PressFire.no): I sommer konkluderte en omfattende undersøkelse med at «League of Legends» er verdens mest populære dataspill med over 1,3 milliarder spilltimer i Europa og Amerika.

Det massive miljøet rundt strategispillet har blant annet ruget frem en diger konkurransescene, og snart avgjøres den mest betydelige turneringen av dem alle.

På søndag går den andre VM-finalen av «League of Legends» av stabelen, og de fem spillerne på vinnerlaget drar hjem med nærmere seks millioner norske kroner.

Mye penger på spill

Siden 5. oktober har åtte lag kjempet om de to gjeveste plassene i turneringen, og i morges ble det klart at taiwanske Taipei Assassins og koreanske Azubu Frost skal kjempe om hovedpremien. Andreplassen får også nærmere halvannen million kroner.

Finalen er satt til Galen Center i Los Angeles, hvor vi blant annet spilte inn Microsoft-videoen fra årets E3-messe. Sendingen kan sees gratis på spillets hjemmeside, og selve finalen går av stabelen klokka 3 natt til søndag.

Veien opp mot klimakset har likevel ikke vært helt uproblematisk. I går ble finalelaget Azubu Frost dømt til en bot på rundt 170 000 norske kroner for å ha gløttet på motstandernes skjerm.

Sluttspillkampene har nemlig blitt spilt for et ekte publikum. En av de koreanske deltakerne skal ha gløttet opp på de utovervendte skjermene, som viser alle figurenes plassering. Arrangør Riot Games mener likevel at det ikke påvirket semifinalens endelige utfall.

Europa ble for dårlig

«League of Legends» er et flerspillerbasert strategispill basert på det brukerskapte «Defense of the Ancients»-kartet til «Warcraft III».

Det koster ingenting å laste ned og spille, men du må betale mindre summer for ekstrainnhold som kostymer og nye helter. 

Her velger man blant et vidt galleri av helter og slåss mot andre spillere i lag på tre eller fem og fem. Poenget er å tjene gull ved å drepe datastyrte fiender og andre spillere, for å til slutt rasere motstanderbasen.

Sluttspillkvalifiseringen har vært basert på regioner, og den europeiske kvalifiseringen skjedde under Gamescom-messen i Køln. Der ble tre lag sendt videre.

Begge finaledeltakerne er fra Asia, og den beste europeiske plasseringen ble tredjeplassen til russiske Moscow Five. Fjerdeplassen tilhører paneuropeiske CLG EU, som blant annet rommer to dansker.

Flernasjonale SK Gaming, som også inneholdt verdens beste «Counter Strike»-lag en gang i tiden. er det siste europeiske laget - på ellevte plass.

Den totale premiepotten i sluttspillet skal være på i underkant av 12 millioner norske kroner, mens den foregående andresesongen av ligaspillet har delt ut rundt 16 millioner kroner allerede. Det er med andre ord mye å spille for.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3