Her er spaken som skal føre Google inn i spillkonsollracet

Ser du inspirasjonskilden?

30. juni 2014 18:10

(PressFire.no): Google kaster seg inn i kampen om spilling i stua, for i forrige uke ble planene for Android TV avslørt.

Her leveres innhold på lignende måte som hos Apple TV og Amazon TV, og i likhet med sistnevnte skal det være enkelt å åpne opp for spilling direkte til skjermen i stua.

Strømming av film og musikk er selvsagt med i planene. Razer har allerede inngått samarbeid med Google – som en av produsentene involvert i Android TV-planene.

Familiært

En Reddit-bruker har snust opp det han hevder er et offisielt bilde av håndkontrolleren (toppbildet i denne saken).

Foto fra Artem Russakovskii, tatt i forbindelse med Google I/O-konferansen i forrige uke der Android TV-planene først ble presentert, støtter definitivt opp under troverdigheten.

Rapporter om at Google-spillspaken minner en hel del om Xbox-kontrolleren, er på ingen måte overdrevne.

Styrekrysset, eller d-pad-en, er plassert til venstre.

De fire knappene (til høyre) har til og med tilsvarende navn som hos Xbox 360- og One-spakene («X», «A», «B» og «Y»).

Både PlayStation og Xbox har lignende «hjem»- og menyknapper som vi ser her, fra Googles kant.

Boksmat

Det er tydelig at Google ikke har sett behovet for å finne opp hjulet på nytt, men heller har valgt et oppsett og design som mange spillere fra før er kjent med.

Googles planer fremover er å lage egne «bokser» som åpner opp Android TV. Men det er også ventet flere tv-modeller neste år som har dette innebygd.

Under den første demonstrasjonen i forrige uke, skal Google ha vist flerspillermuligheten mellom nettbrett og Android TV-boksen koblet til en stor skjerm med en kontroller.

Razer vil, som vi tidligere har skrevet om, utvikle en egen mikrokonsoll i denne satsningen, og det er sannsynlig at også flere produsenter vil kaste seg på.

Planlagt Android TV-lansering er til høsten. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3