Nå skal Google på konsoll-markedet

Har Razer på laget.

26. juni 2014 09:49

(PressFire.no): I går holdt Google sin årlige konferanse hvor de avslører sine fremtidsplaner, Google I/O. Der avslørte de en ny tv-satsing de kaller Android TV – en versjon av Android som er spesialdesignet for dingser som skal levere tv-innhold og spilling.

I tillegg viste de fram den nye versjonen av Android for mobiler og nettbrett, som foreløpig går under kallenavnet Android L. Det kan du lese mer om her

Dermed går de i fotsporene til den nye satsingen til nettbutikkgiganten Amazon, som tidligere i år lanserte en ny tv-satsing som også er sydd for å være en spillkonsoll. Amazon Fire TV åpnes plutselig for spilling idet du kjøper den spesiallagde håndkontrolleren, som ikke følger med.

Alliert seg med spillkompetanse

De ser derfor ut til å velge samme løsning med sin nye Android-variant som er utviklet for tv-opplevelser, men i typisk Google-filosofi skal systemet brukes av andre produsenter også. Og der har de valgt å alliere seg med spillutstyrspesialistene Razer, som er kjent for å fokusere på kjernespillere.

- Den nye dingsen, som drives av Android TV, kommer til å strømme filmer og musikk og ha andre apper for store skjermer i tillegg til å ha ekstra fokus på spilling, heter det i pressemeldingen til Razer uten å utdype hva det betyr i praksis.

Nesten ingen detaljer om spesifikasjoner er avsløres, men Razer har god erfaring med både mus, tastatur og håndkontrollere for spillere.

Elektronikkprodusenter som Sony skal visstnok også stå klar for å ta i bruk systemet. Sony har allerede en god fot innenfor Android-systemet med sine nettbrett og mobiltelefoner.

Google har også selv produsert en egen boks som tar i bruk systemet, som er tiltenkt utviklere og er usikkert om skal selges på det åpne markedet. Det er ikke usannsynlig at de velger samme løsning som med sine mobiltelefoner og nettbrett i Nexus-serien.

Lite spesifikasjoner er ennå kjent om de nye dingsenesom skal ta i bruk Android TV, men ifølge rapportene skal Googles egen boks ha en Nvidia Tegra 4 innebygd. Dette er en velkjent grafikkprosessor som blant annet brukes av nyere nettbrett, og brukes også av Nvidias egen håndholdtkonsoll, Nvidia Shield.

Prototypen til Google tar også i bruk en håndkontroller for spill, som ligner mistenkelig på en Xbox-kontroller.

Ikke første gang

Android TV er ikke det første forsøket Google har gjort på å erobre tv-stua – noen husker kanskje Google TV, som ikke kan omtales som noe annet enn en fiasko. Visstnok skal Android TV være kompatibelt med Google TV, ifølge Google Selv.

I fjor lanserte de også Chromecast – en HDMI-pinne for å strømme innhold til tv-er.

Den nye satsingen som tar i bruk Android TV skal være planlagt for lansering høsten 2014.

Krigen om stua i gang

Krigen om tv-stua er i full vigør – Microsoft og Sony har allerede lansert sine nye spillkonsoller i PlayStation 4 og Xbox One, hvor spesielt sistnevnte også skal være integrert med tv-innholdet.

I tillegg har Valve planer for hvordan Linux og deres nettbutikkløsning for pc-spill, Steam, skal få en plass ved siden av tv-ene. De har utviklet et eget Linux-skall som er skreddersydd for å ta pc-spillene til tv-en.

Operativsystemet er helt gratis og mange pc-produsenter har planer om å produsere såkalte Steambox-er.

Valve har også en spesialdesignet håndkontroller på vei som skal støtte systemet og gjøre overgangen fra mus og tastatur litt glattere. Dessverre er de forsinket med utviklingen av håndkontrolleren og kunngjorde nylig at den ikke vil komme i løpet av 2014.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3