- «Halo 4» er det dyreste spillet vi har lagd

Derfor omtales det som Microsofts viktigste underholdningsprodukt.

26. oktober 2012 10:04

(PressFire.no): Selv om piratene allerede har tjuvstartet, foretrekker nok Microsoft at de fleste har ventet litt.

«Halo 4» lanseres offisielt den 6. november.

For å illustrere viktigheten av utgivelsen, og si noe om størrelsen på prosjektet, forteller Microsofts ferske europasjef at «Halo 4» uten sammenligning er selskapets dyreste utgivelse.

- Ingen andre spill kommer i nærheten, sier Phil Harrison i et ferskt Polygon-intervju.

«»

Halo har tjent 17 milliarder til nå

Harrison fikk jobben etter at Peter Molyneux måtte ri inn i solnedgangen tidligere i år. Phil Harrison har tidligere jobbet for Sony og Atari, før han nå altså styrer spillproduksjonen til Microsoft på denne siden av Atlanteren.

Han sier videre at «Halo» er en spillserie som har sopt inn tre milliarder dollar, eller 17,3 milliarder norske kroner, til nå.  

Derfor er det kanskje ikke så rart at Harrison sier dette om «Halo 4»:

- Det er det viktigste underholdningsproduktet i selskapet.

Nye utviklere

Det store spørsmålet, som Harrison ikke har lyst til å svare på overfor Polygon, er selvsagt hvor mye Microsoft har punget ut for å lage «Halo 4».

Joystiq har imidlertid gravd fram noen tall som kanskje kan være en indikasjon.

«Halo 3» kostet visstnok 60 millioner dollar å lage, 342 millioner kroner, der halvparten av disse pengene var satt av til markedsføringen. Inntjeningen i «Halo»-sammenheng har vært massiv.

«Halo 3» omsatte på bare én uke etter lanseringen i 2007 for 1,7 milliarder kroner (300 millioner dollar), ifølge Joystiq.

Denne gang er det 343 Industries som er utviklere, etter at Bungie stemplet ut og har begynt på en trilogi som Activision skal gi ut til flere plattformer. 343 var tidligere en Microsoft-avdeling som styrte med lisenser og andre «Halo»-produkter, men de seneste årene har de rekruttert utiklere og forberedt seg grundig på jobben med å ta over etter Bungie.

«Halo 4» lanseres til Xbox 360 den 6. november. Traileren du ser her er det David Fincher («Seven», «Fight Club») som har produsert:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3