Tidligere Sony-topp blir ny Microsoft-sjef

Phil Harrison overtar stafettpinnen etter Molyneux.

13. mars 2012 22:33

(PressFire.no): Microsoft kunngjorde i dag at det blir den tidligere Sony- og Atari-sjefen Phil Harrison som overtar rollen som sjef for Microsofts spillstudioer i Europa, etter at «Fable»-skaperen Peter Molyneux leverte inn oppsigelsen sin nylig.

Det var i forrige uke at den overraskende meldingen om at Molyneux har sagt opp sine stillinger som både sjef i Lionhead Studios og som kreativ sjef for Microsofts spillstudioer i Europa kom, bare timer etter han hadde presentert sitt nyeste spill, «Fable: The Journey» for pressen under Game Developers Conference (GDC).

Molyneux starter nå sitt eget uavhengige spillstudio kalt 22 Cans.

Harrisson overtar Molyneuxs arbeidsoppgaver ved å håndtere de europeiske spillstudioene til Microsoft. Han blir også ansvarlig for Molyneuxs gamle studio, Lionhead Studios, i tillegg til Soho Productions og Rare Ltd.

Han ble mest kjent som sjef for Sony Computer Entertainment fra 2005 til 2008. I 2009 overtok han ansvaret for Atari, men valgte å levere oppsigelse allerede året etter. 

Siden da har han sittet i styret til nettskyspillingtjensten Gaikai, før Microsoft i dag kunne annonsere at han tar over for Peter Molyneux.

- Jeg er virkelig imponert over selskapets langsiktige visjon for å utvide markedet for interaktiv underholdning globalt, sier Harrison i en pressemelding, og nevner at Microsoft har fantastisk talent, samt teknologien og ressursene som skal til for å lykkes.

Det påpekes i pressemeldingen at Phil Harrisons mandat fra Microsoft nå dreier seg om å utvide selskapets forretninger i Europa.

Foto: Creative Commons - Jon Jordan.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3