- «Half-Life 3»-utviklingen har vært veldig kaotisk

Er nå et sandkassespill, ifølge rykter.

21. september 2012 07:46

(PressFire.no): Det skjer omtrent hver bidige måned: Noen mener å ha sett små hint om at den mest etterlengtede oppfølgeren av dem alle, «Half-Life 3», nå endelig nærmer seg.

Enten det er en av spillutviklerne som har fått dispensasjon fra høyere Valve-hold til å traske rundt på en stor spillmesse med en kontroversiell t-skjorte, mystiske konseptskisser eller digitale spor med det som kan være våpnene i «Half-Life 3».

Men Valve har foreløpig holdt tett.

- «Half-Life 3» blir et åpent spill, med en diger verden der du kan oppdage, heter det hittil siste ryktet.

Det er en fransk spillside, Journaldugamer, som hevder dette, etter å ha snakket med det de sier er en «troverdig kilde» med kjennskap til utviklingen.

«Half-Life 3» fremstår nå regelrett som et åpen verden-spill.

Valve har visstnok latt seg inspirere av «The Elder Scrolls»-serien. Det innebærer sideoppdrag, stor vekt på frithet og utforskning - og med rollespillelementer, skriver Journaldugamer.

Men i bunn av det hele skal det fortsatt være svært actionspekket.

- Kommer ikke ut neste år

Videre påstås det at utviklingsfasen har vært «veldig kaotisk». Valve skal visstnok ha forandret kurs flere ganger i løpet av alle disse årene. Den franske spillsiden går langt i å hevde at det nettopp er sandkasse-dreiningen som kan ha noe av skylda for at det har tatt så lang tid.

Det startet som et rent skytespill, men etter hvert skal det har blitt åpnere - med større vekt på oppdagelse og oppgaveløsning.

Syns du ventetiden på en oppfølger til et spill som kom i 2007 har vært lang?

Vel, «Half-Life 3» kommer høyst sannsynlig ikke før etter 2013, hevder Journaldugamer

I forbindelse med GamesCom-spillmessen i forrige måned gikk ryktemølla rykende varm etter at en oversikt på messas offisielle hjemmeside hevdet Valve hadde med «Half-Life 3» i bagasjen over til Tyskland. Det viste seg å være enda en falsk alarm.

Sjefen i Valve, Gabe Newell, så ut til å ta vårt litt frekke spørsmål om «Half-Life 3» med et smil på årets E3-spillmesse:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3