«Half-Life 3» eksisterer

I alle fall som t-skjorte.

3. desember 2011 13:22

(PressFire.no): En Valve-ansatt ble nylig observert i en t-skjorte med en lysende oransje «Half-Life 3»-logo, rapporterer VG247

Altså «Half-Life 3». Ikke «Half-Life 2: Episode Three», som ventes å være det neste kapittelet i serien.

Bildet ble knipset av Chandana Ekanayake på en spillutvikler-event i Seattle. Han understreker i Twitter-posten med bildet at han fikk lov til å knipse det.

Fire år siden sist

Valve, der mannen i t-skjorten etter sigende ansatt, er - som de som blir gira av et slikt bilde allerede vet veldig godt - selskapet som utvikler spillserien.

Tidligere i år ga de ut «Portal 2», en gåteløsingsperle av de sjeldne, som fikk toppkarakteren av oss. 

«Half-Life»-serien har vi ikke sett noe til siden «Episode Two» kom for fire år siden. Siden det har ryktene gått om den mildt sagt etterlengtede oppfølgeren.

Ny spillmotor?

Tidligere har det dukket opp noen mystiske ledetråder til «Episode Three». I en kode ser vi blant annet nevnt en såkalt «weaponizer», en «icegun» og en flammekaster. 

Alle Valve-spillene siden «Half-Life 2» (2004) har for øvrig kjørt på spillmotoren deres, «Source», som nå altså er syv år gammel. For å sette det i perspektiv, er den eldre enn denne generasjonens konsoller.

En Valve-ansatt har tidligere uttalt at å lage en ny motor vil være et skritt tilbake, til å begynne med, siden alt programmererne nå har i fingra i så fall må læres inn på nytt. Men kanskje grunnen til at det drøyer med mer «Half-Life» er at de lager «Source 2» likevel?

At «Source» fortsatt holder koken er forresten synlig i det kommende, svært vakre «Dear Esther», som blir sluppet over jul.

Så - er dette bildet bare humbug, eller snakker vi «Half-Life 3»?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3