«Dear Esther» slippes over jul

Allerede i januar kan vi få et av neste års vakreste og mest mystiske spill.

26. november 2011 14:26

(PressFire.no): Det ser ut til at vi endelig skal få spille det nye «Dear Esther» like over jul. Utviklerne skriver på det offisielle nettstedet at de er i samtale med Valve om en utgivelse gjennom Steam i januar eller februar.

Spøkelseshistoriespillet ble originalt gitt ut som en mod til «Half-Life 2» i 2008, og er et eksperimentelt spill laget av Dan Pinchbeck ved Universitetet i Portsmouth. Han har ifølge Edge tidligere sagt at spillet handler om sorg, tap, skyldfølelse, tro og sykdom. 

For til tross for fps-mekanikken som ligger til grunn, så er det historien, stemning og atmosfære som er sentralt i spillet. Du skal komme til bunns i mysteriet om den øya du befinner deg på, bare veiledet av fragmenter av monolog fra ånden av Esther. Kanskje er ikke noe av det ekte i det hele tatt?

Det nye spillet kjører på samme motor som «Portal 2», og med redesignet gjort av den tidligere DICE-ansatte Robert Briscoe, ser det ut til å bli noe av det vakreste som er laget på Source-motoren (se flere bilder i galleriet til høyre).

I og med at spillet startet som en mod, har det vært noe kontrovers rundt at det skal få en kommersiell lansering. Med det omfattende redesignet og ny originalmusikk komponert av Jessica Curry, er det riktignok lagt ned så mye arbeid i prosjektet at det skal få en full lansering.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3