Hackerspillet «Watch Dogs» kan bli film

Blir et av storspillene neste år også en Hollywood-blockbuster?

18. juni 2012 10:39

(PressFire.no): Den franske spillgiganten Ubisoft har tydeligvis blikket rettet mot Hollywood. De har nylig kjøpt til sammen fire nettdomer som indikerer at det kan være aktuelt å lage en film av spillet «Watch Dogs».

Fusible oppdaget nylig disse nettnavnene.

Dette spillet ble vist fram på E3-spillmessen i Los Angeles nylig, og byr på et kritisk blikk på overvåkningssamfunnet.

- Det er akkurat der vi vil at spillet skal være. Vi stiller spørsmålet «hva ville du gjort om du hadde tilgang til dette?» og «hva er konsekvensene for alles personopplysninger og sikkerhet?», fortalte spilldesigner Danny Belanger til PressFire på E3.

Se også: Vårt intervju med «Watch Dogs»-designeren.

Friske filmrykter om «Grand Theft Auto»

Dette trenger imidlertid ikke å bety at vi faktisk får servert en «Watch Dogs»-film. Det er vanlig at spillutgivere sikrer seg for fremtiden, bare i tilfelle, uten at det eksisterer reelle planer om en film.

Rockstar gjorde noe tilsvarende, tilbake i 1999, og i fjor fikk «Grand Theft Auto»-skaperne i tillegg rettighetene til navnet Rockstar FilmsMen det har ikke ført til at det har blitt avslørt at en film er i produksjon.

Mest av alt skyldes dette at det på et tidspunkt var stor pågang fra Hollywood, der mektige produsenter forsøkte å overtale Rockstar.

- Hvis vi skulle forsøke å lage en film ville vi likt å gjøre det selv - eller i samarbeid med de aller beste i bransjen. På den måten, hvis resultatet skulle ende opp med å bli dårlig, vet vi i det minste at vi feilet på våre egne betingelser, sa en av Rockstar-grunnleggerne Sam Houser til Hollywood Reporter.

- Det kan hende vi lager film en dag, med det riktige prosjektet og samarbeidspartnerne, men vi har rett og slett ikke funnet tid nok til å gjøre noe slikt enda, sa Houser i fjor.

- Hele avtalen er sløsing av blekk og papir

Ubisoft har nylig forsøkt å lande en filmavtale for et annet av sine spillflaggskip, «Splinter Cell». I helga skrev vi om blockbusterplanene som inkluderer agenten Sam Fisher.

Deadline.com mener å vite at Ubisoft har vært i samtaler med Warner Bros. for å forsøke å realisere dette.

I fjor høst ble det kjent at Ubisoft også er interessert i å lage en film basert på «Assassin’s Creed»-serien. Det ble forsøkt landet en avtale med Sony Pictures, men der det franske spillselskapet skulle sitte igjen med mye kreativ kontroll over både valg av skuespillere, budsjetter og manus.

Graden av kontroll i denne avtalen gjorde at Hollywood-kilder mener sannsynligheten for at det blir noen film er forsvinnende liten.

- Dette er et nivå av kontroll som ikke en gang en regissør som Steven Spielberg kan håpe på, sa en kilde som Vulture snakket med.

- Hele avtalen er sløsing av blekk, papir og tid. Den kontrollen som Sony har gitt fra seg betyr i praksis at «Assassin’s Creed» aldri, og jeg mener aldri, vil bli laget. 

«Watch Dogs» er planlagt lansert neste år, til pc, PlayStation 3 og Xbox 360. Her ser du demonstrasjonen som ble vist fra scenen under Ubisofts E3-demonstrasjon for to uker siden:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3